PREMIUM
Dit Parijse topterras is trekpleister voor toeristen en draait jaaromzet van 12 miljoen euro
Koken & EtenTwee Amerikaanse vrouwen voelen zich eventjes op-en-top Parisiennes. Ze hebben een assortiment Franse kaasjes voor zich, nippen aan hun witte wijn, en kijken met modieuze zonnebrillen op hun neus naar de voorbijgangers op de zonovergoten Boulevard Saint-Germain.
Café-restaurant Les Deux Magots is een icoon in Parijs. Èn een bedevaartsoord voor de vele toeristen die zich even onder willen dompelen in de Franse grandeur. ,,We bestaan al meer dan honderd jaar. Er worden hier literaire prijzen uitgereikt. We organiseren jazz-avonden. Dit is hartje Parijs. Les Deux Magots is gewoon niet meer weg te denken uit de stad’’, vertelt eigenares Catherine Mathivat.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Koken & Eten
Mensen met suikerziekte lijken baat te hebben bij maximaal 10 uur per dag eten
Eten binnen een beperkt aantal uren per dag lijkt een positief effect te hebben bij volwassenen met diabetes type 2. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht lieten proefpersonen maximaal tien uur per dag eten. Dat bracht hun bloedsuikerspiegel omlaag. -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier.
-
PREMIUMKoken & Eten
Do’s-and-don'ts als je uit eten gaat: stapel lege borden vooral niet op en andere tips
De horeca kampt een schreeuwend tekort aan personeel, maar doen toch hun uiterste best om jouw uitje zo zorgeloos mogelijk te maken. Hoe kunnen gasten hun steentje bijdragen om het voor iedereen leuk te houden? Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo legt het uit. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
PREMIUMMet video
Populaire TikTok-chef zet eindelijk masker af: ‘Nooit verwacht dat het zover zou komen’
Wat uit nieuwsgierigheid begon, is ondertussen beter een uit de hand gelopen hobby te noemen. De 30-jarige chef Robin is met zijn razend populaire kanaal Haagschekeuken een vaste waarde op TikTok. Hij verscheen jaren anoniem, maar nu heeft hij eindelijk zijn gezicht onthuld. ,,Een lach op het gezicht van mijn maatjes toveren is meer waard dan wat dan ook.”