Dit zijn de beste lentekookboeken
Koken & etenVan origami met parmaham tot koken met zeewier: culinair kenner Jonah Freud bespreekt de beste kookboeken van de lente. Met dit seizoen een hoofdrol voor groenten en duurzame producten.
Dosia bakt vegan
Nu veganistisch eten zijn geitenwollensokkenimago kwijt is, willen we ook graag vegan leren bakken. En dat is nog niet zo makkelijk. Bakken zonder boter, eieren en room druist in tegen onze klassieke bakmethodes.
Dosia Brewer, die al jaren recepten maakt voor allerlei (culinaire) tijdschriften, heeft zich in het bakken zonder dierlijke producten verdiept. Ze leert ons vegan boter te maken van kokosolie en/of cashewnoten en maakt daar dan bijvoorbeeld bladerdeeg mee.
Ze bereidt ook slagroom van kokosmelk of gebruikt het zogenaamde aquafaba (de magische ontdekking van kikkererwtenvocht dat je kunt kloppen tot een soort slagroom). In het boek besteedt ze aandacht aan zowel zoete als hartige veganistische baksels.
Dosia bakt vegan, Dosia Brewer (Fontaine, 30 euro)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Eiersalade bevat soms wel 36 ingrediënten. Water bijvoorbeeld
In eiersalade horen eieren, mayonaise en wat kruiden. Toch stoppen fabrikanten er vaak veel meer in. Water bijvoorbeeld. Lekker goedkoop. De Consumentenbond testte 18 eiersalades. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen. -
Zo zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn. Soms word je al gelukkig van gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en groenten. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef-kok Sean Uytterhaegen van het Antwerpse visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’
-
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
video
Populaire veganiste valt van haar voetstuk nadat ze betrapt werd met bord vis
Bijna 500.000 abonnees op YouTube, maar liefst 1,3 miljoen volgers op Instagram: Rawvana heeft in zes jaar tijd een heuse fanbasis uitgebouwd als gezicht van het veganisme. Toen de 29-jarige vrouw echter betrapt werd met een bord vis voor haar neus, kreeg ze veel kritiek. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.