Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Een hele maand niet drinken moeilijk? Een keer toch alcohol drinken is geen fout, terugval hoort erbij

Koken & etenDry January is nog best vol te houden in een lockdown, maar hoe moet het daarna? Alcoholonderzoeker Rob Bovens, van wetenschappelijk centrum Tranzo van de Tilburg University, geeft adviezen voor als de cafés weer wél open zijn.

3 reacties

 • Marleen Verstraeten

  4 maanden geleden
  wat is dat voor kolder? als je al 1 maand niet zonder alcohol kunt, dan mag je naar de huisarts gaan want dan heb je toch echt een probleem. Alcohol voor de smaak is prima, maar als je niet zonder iets kunt, dan heet zoiets een verslaving, daar hoeven we niet omheen te praten.
 • Henk Jansen

  4 maanden geleden
  Ik vind dat de slijter de qr code moet vragen en bij veelvuldig drank aanschaf zijn deze mensen een gevaar voor zichzelf en volksgezondheid. Jaarlijks 13.000 opnames door drank en roken. ze houden teveel bedden bezet en ze moeten tegen zichzelf in besv=cherming worden genomen. Middels QR code registratie kun je bij te veel gebruik de app prima blokkeren.
 • Pim Willemsen

  4 maanden geleden
  Het meest onderschatte verslavingsmiddel is wel drank. Het lijkt zo normaal, het is overal en iedereen doet het. Maar je komt er niet vanaf, het is sterker dan menigeen. Een alcoholist is verloren, al ziet hij/zij dat niet zo, want kenmerkend is wel het bagatelliseren van het gebruik door de drinker zelf.