Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Zilte Zeemeermin in Arnhem. © Rolf Hensel

Een restaurant dat voelt als de tongzoen van een zeemeermin

over de tongDe Zilte Zeemeermin is een viszaak. Overdag verkopen ze vis en wat over is, eet je na winkelsluitingstijd aan de bar. Of zittend op een viskrat.

Het aantal vissen op het ijs is beduidend minder dan overdag, maar er is nog genoeg te eten. Oesters zie ik volop, net als nog wat andere fraaie zwemmers. En dat is maar goed ook, want de visbar in de Steenstraat zit deze vrijdagavond propvol.

Via de betegelde viswinkel loop je naar de bar waar het gezellig druk is met mensen die witte wijn combineren met een vissoep of een bordje viskroketten. Doorlopen maar, klinkt het achter me. Richting pijpenla, waar viskratten op hun kant tegen de muur zijn gezet.

Als je je tussen de andere gasten hebt doorgewurmd en eenmaal zit, een uitstekende plek. Het is even wat inschikken vandaag, grinnikt een van de eigenaren, terwijl hij een theedoek over de tafel naast ons drapeert. Of we het erg vinden als er nog wat mensen bij komen? Nee, hoor.

Score: 8,4

Beoordeling:  Voorgerecht: 8, hoofdgerecht: 8, nagerecht: 8, bediening: 9, ambiance: 9, prijs/kwaliteit: 8,5

De rekening: (2 personen, 4 gangen)
Oesters 12x €18, Meerminnenbrood €3,50, Pulposalade €12,50, Bouillabaisse €12,50, Zeebaars €25, Panna cotta €5, Wijn 4x €19
Totaal€95,50

De Zilte Zeemeermin, Steenstraat 83a, Arnhem. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.