PREMIUM
Eet je ontbijtgranen als ontbijt: dit zijn de lekkerste soorten
Voor jou geproefdVezelrijk, eiwitrijk en suikerarm, de marketingtermen springen van de gekleurde dozen granola af. Of ze lekker zijn? En écht gezond? Ons deskundig driekoppig testpanel proeft en keurt.
In de supermarkt liggen de pakken granola gesandwicht tussen de krokante muesli, crunchy en Cruesli. Wat het verschil is? ,,In feite is het allemaal hetzelfde’’, zegt recept- en productontwikkelaar Anne van Grinsven (29). ,,Granola is gewoon de Engelse benaming voor krokante muesli. Crunchy, daar zit soms nog een rice crispy in, voor extra crunch. En Cruesli is de merknaam van Quaker.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Koninklijk paar kookt in Oostenrijk: ‘De olie uit het zuiden is zo lekker, je gaat er bijna van jodelen’
Tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk stonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen in de keuken. In een cultureel centrum in Wenen hielpen zij met het bereiden van een maaltijd. Bij de kookclub worden Oostenrijkse gerechten gecombineerd met streekgerechten uit andere delen van de wereld. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Video
Oesters, asperges, chocolade: kun je zin krijgen in seks van eten?
We kunnen nog een paar weken genieten van asperges. Een lustopwekkende groente, als je verhalen daarover mag geloven. Maar bestaat er wel zoiets als eten waar je opgewonden van wordt? En hoe werkt dat dan? -
PREMIUMvideo
Ook Albert Heijn komt met pinda’s en rijst zonder verpakking: ‘Iedereen heeft glazen potje om te vullen’
Albert Heijn oefent in Rotterdam voor het eerst met een verpakkingsvrije supermarkt, althans in een deel van de winkel. Dat moet het gebruik van plastic tegengaan. ,,Het gaat erom dat we ons gedrag veranderen.” -
Wat Eten We Vandaag: Zalm teriyaki
Deze gebakken zalm heeft het knapperige huidje te danken aan het bakken op de bakplaat. De combinatie met teriyakisaus, gember en sesam zorgt voor een heerlijke oosterse twist.
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Koken & Eten
Aluminiumfolie: handig product in de keuken, maar soms kun je het beter niet gebruiken
Wie een Turkse pizza bestelt, krijgt die meestal verpakt in aluminiumfolie. Ook restjes eten doen veel mensen in zilverpapier voor ze die in de koelkast stoppen. Aluminiumfolie vormt een goede beschermlaag tegen vuil en bacteriën, zegt toxicoloog Jan Tytgat. Maar is het schadelijk voor je gezondheid? En kun je er alles veilig mee inpakken?