Ellen liet eigen varkens slachten: ‘Als laatste avondmaal kregen ze appeltaart’
Omdat Ellen Willems wil weten wat ze écht eet, is ze sinds een jaar varkenshouder. Vier biggen bracht de culinair journalist van De Gelderlander groot in haar wei. ‘De varkens zijn groot. Ik kijk naar de lege diepvries in de winkel en hak de knoop door. De slachtdatum is geboekt.’
Delen per e-mail
De saucijzen zitten per twee in een vacuümzak. De snippers vlees, die zijn overgebleven van het varken, zijn als een deeg in de varkensdarm gestopt. Ze kleuren mooi bruin in de hete boter. En de eerste hap? Die eet ik met smaak op een boterham met een beetje zuurkool.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Waarom je beter geen light frisdrank drinkt als je fit wilt worden
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. In deze video geeft ze antwoord op vragen van deelnemers aan haar challenge. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Afvallen als Adele: de zin en onzin van het sirtfood-dieet
Sinds zangeres Adele er tientallen kilo’s mee kwijtraakte, staat het sirtfood-dieet volop in de belangstelling. Wat is sirtfood precies en wat zijn de effecten van dit voedingsregime? -
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan.
-
PREMIUM
Voor jou getest Deze frikandel uit de supermarkt komt als beste uit de test
De frikandel is al jaren de populairste snack van Nederland. Ook ons panel kan er geen genoeg van krijgen en proeft acht (huis)merken uit de supermarkt. Wil jij liever zelf frikandellen maken? Doe mee aan de prijsvraag helemaal onderaan dit artikel. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.