Keukenstuk (1560-1565) met verschillende personen te midden van groenten, vruchten, brood, gevogelte en vis.
Volledig scherm
PREMIUM
Keukenstuk (1560-1565) met verschillende personen te midden van groenten, vruchten, brood, gevogelte en vis. © Pieter Aertsen / Rijksmuseum

Eten in tijden van pest: voedselprobleem nam af, want er waren steeds minder monden te voeden

Na de uitbraak van het coronavirus sloeg een groot deel van Nederland aan het hamsteren, hoewel hier geen voedselschaarste is. Inmiddels liggen de supermarktschappen weer vol. Hoe was dat tijdens pestepidemieën uit het verleden? Schokkend: er was steeds meer te eten omdat er minder mensen overbleven, aldus hoogleraar Guy Geltner.

  1. Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
    PREMIUM

    Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’

    Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40).
  1. Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw