Een stewardess serveert maaltijden op een KLM-vlucht in de jaren vijftig.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stewardess serveert maaltijden op een KLM-vlucht in de jaren vijftig. © Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad

Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’

Koken & etenWat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’

  1. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
    PREMIUM

    Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

    De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’
  1. Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw