PREMIUM
Faillissementspiek verwacht: ‘Bijna helft horeca is technisch bankroet’
De verslagenheid onder horecaondernemers is groter dan ooit tevoren constateert Koninklijke Horeca Nederland. Na de persconferentie van premier Rutte regende het telefoontjes en mailtjes van verontruste kroegbazen en restauranthouders. ,,Dat is een wezenlijk verschil met afgelopen voorjaar.’’
Delen per e-mail
Een van de zorgen van de ondernemers is of een nieuw steunpakket van de overheid toereikend zal zijn om te overleven, of dat ze hun medewerkers toch naar uitkeringsinstantie UWV moeten doorverwijzen. De vrees is dat lang niet alle partijen even toeschietelijk zullen zijn als tijdens de eerste lockdown.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken. -
PREMIUM
Cafébaas Mike blijft positief: ‘Straks komt kerst, dan halen we het weer in’
De sluiting van de horeca wordt gevoeld als de doodsteek. Mike Schuurman van Hendrick's pub in Alphen aan den Rijn houdt de moed erin. Hij vreest niet zijn lege kroeg, maar wel de huisfeestjes. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen.
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
Groothandels als Hanos en Sligro weer open voor iedereen
Groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn vanaf morgen weer voor iedereen toegankelijk. De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken.