Fastfoodketen KFC biedt excuses aan voor ‘seksistische’ reclame
Het Amerikaanse fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken heeft zich verontschuldigd voor een Australische reclame. Daarin staren twee tienerjongens naar de borsten van een vrouw. Activisten noemden de reclame ‘seksistisch’ en riepen op tot een boycot van KFC.
Delen per e-mail
De reclame, die de afgelopen drie weken op televisie was te zien en nog steeds op de Youtubepagina van KFC Australië staat, toont een vrouw die naar zichzelf kijkt in de reflectie van een geparkeerde auto. Ze draagt een minuscuul kort broekje.
Wanneer het raampje omlaag gaat, zitten twee jongens met hun moeder in de auto te kijken naar de borsten van de vrouw. De vrouw lacht en zegt: ,,Zei iemand KFC?”
,,We verontschuldigen ons als we iemand hebben beledigd met onze reclame. Het was niet onze bedoeling om vrouwen en tienerjongens in een slecht daglicht te zetten”, legt KFC uit aan de Australische Associated Press.
Boycot
KFC bood de excuses aan nadat actiegroep Collective Shout op hun website de reclame had afgekeurd en had opgeroepen tot een boycot van het fastfoodrestaurant. ,,De reclame toont stereotypen waarin jonge vrouwen seksuele objecten worden voor mannelijk plezier.”
De video op Youtube heeft intussen bijna 65.000 views.
Waarom je altijd nog wel een ijsje kunt eten nadat je je vol hebt gegeten, zie je in deze video:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten / video
Overgewaaid uit Amerika: baby ingesmeerd met taart voor geinige foto's
Zet een taart voor de neus van je baby, hoop dat die de patisserie te lijf gaat en maak daar dan heel veel foto’s van. Welkom bij een nieuw fenomeen: ‘de cakesmash-shoot’. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem van peer en appel
Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden. -
Koken & eten / Video
‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. -
Voor eens en altijd: wat zit er nu precies in frikandellen?
Binnenkort kan Nederland genieten van de vegetarische frikandel van Mora. Maar wat voor vlees zit er nu eigenlijk in de ‘normale’ frikandel? Twan Jacobs van diepvriesbedrijf Beckers weet het antwoord.
-
PREMIUMWetenschap
Waarom astronauten wijn meenemen als ze de ruimte ingaan
Wijn in de ruimte? Jazeker. In de laatste lading uit het International Space Station zaten twaalf flessen bordeaux en het was niet de eerste wijn die een reis in het heelal maakte. Voor wetenschappelijk onderzoek welteverstaan. -
Selena Gomez roert weer in de potten voor nieuwe kookserie (en dat loopt bijna fout af)
Selena Gomez (28) haalt haar messen nog eens tevoorschijn voor het tweede seizoen van ‘Selena + Chef’. In de serie op HBO scherpt de Amerikaanse zangeres haar kookkunsten aan met behulp van beroemde gasten. Het eerste seizoen ging in augustus 2020 in première en was een groot succes. Nu is ook het tweede seizoen van start gegaan. Dat loopt niet altijd van een leien dakje... -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.