Franse astronaut eet op hoog niveau in ISS: in zijn koffer zitten sterrenmaaltjes
Koken & eten/videoWat eet je als je in een ruimteschip verblijft? Een broodje kan te veel kruimelen. Een krop sla is niet lang houdbaar. De Franse sterrenkok Thierry Marx ging de uitdaging aan.
Zelfs als je met een snelheid van 25.000 kilometer per uur om de aarde scheert, wil je best wel eens een lekker vorkje prikken. Maar probeer dat maar eens, als het voedsel niet op tafel ligt maar zweeft, en als je geen gaspitten hebt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt
Het noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied. -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
Lidl past afbeelding op kroepoekverpakkingen aan vanwege āracistischeā elementen
Als je kroepoek koopt bij supermarkt Lidl, dan zie je op de verpakkingen een man met een lange snor en een rijsthoed. Dat is racistisch, vindt Asian Raisins, een belangenorganisatie die mensen bewust wil maken van discriminatie tegen Aziaten. De organisatie stuurde eind vorig jaar een mail naar de supermarkt, met als resultaat dat Lidl nu de illustraties aanpast. -
PREMIUMKoken & Eten
Is opeten de oplossing voor de kreeftenplaag? 'Vissers gooiden tot wel 50 kilo per week terug'
De Amerikaanse rivierkreeft vormt een ware plaag in onze Nederlandse sloten. Maar als het aan twee ondernemers uit Moordrecht ligt, wordt deze kreeft een lekkernij op ons bord. Het jonge bedrijf maakt de schadelijke beestjes klaar voor consumptie. -
Energierekening
Sjaak (75): āIk heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magnetenā
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: āZoveel liefde voor zoān ieniemini mensjeā
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zoān 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: āDat is echt een basisbehoefteā
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zoān serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUMKoken & eten
Smaakverlies door corona? Joke Boon biedt eerste hulp
Veel ex-coronapatiĆ«nten kunnen ook na langere tijd niet meer ruiken. Zoān 10 tot 15 procent houdt langdurig klachten. Dat tast hun levensgeluk aan. Joke Boon schreef een boek om hen te helpen.