Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij groente en fruit. Dat bespaart 130 miljoen zakjes, 243.000 kilo plastic, per jaar.
Volledig scherm
Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij groente en fruit. Dat bespaart 130 miljoen zakjes, 243.000 kilo plastic, per jaar. © ANP

Geen plastic zakjes meer bij groente en fruit: zo vervoer je het zonder schade

Steeds minder supermarkten hebben standaard een houder waar je gratis een plastic zakje kunt pakken voor je witlofstronkjes, je peren en je penen. Hoe krijg je ze dan veilig thuis? 

7 reacties

 • frank jansen

  2 maanden geleden
  @Theo, gratis bestaat niet!
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Wat een milieuvriendelijk artikel. Het is zelfs gerecycled, aan de eerste twee reacties hier te lezen :-) Overigens hoeft niemand bang te zijn dat je op extra kosten wordt gejaagd. Dat herbruikbare zakje gaat jaaaaren mee.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  We zijn helemaal aan het doorslaan Alles voor duurzaam en milieu als het de burger naar zo moeilijk mogelijk en duur mogelijk gemaakt wordt Ik ben duurzaam en milieu moe
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Zeur niet. Wij doen dit al meer dan een jaar. Perfect systeem. En wat weegt zo'n zakje? 1 gram, 2 gram. 100.000 x = 200 kg. Tegen 2 euro? Goh € 400 meer omzet, nou dat tikt aan . Doe effe normaal.
 • Theo De Man

  2 maanden geleden
  Ze kunnen ook gratis bio zakjes aanbieden, de boodschappen zijn op dit moment al duur genoeg voor heel veel gezinnen, daarbij zeul je steeds meer mee vanuit huis en de suggestie om zelf potjes bakjes etc etc mee te nemen vind ik te ver gaan, althans ik doe dat niet en ieder zijn mening hierover en graag geen discussie.