Volledig scherm
© Goffe Struiksma

Gekruide kikkererwtensalade met watermeloen en gegrilde kalkoen

Deze salade is mijn favoriete salade voor onderweg! Ook wanneer ik een lange vliegreis heb maak ik deze rijke kikkererwtensalade, zodat ik het vliegtuigeten kan overslaan.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 100 g kalkoenfilet, maximaal 1 cm dik

- 1 tl citroenrasp

- 150 g kikkererwten uit blik, afgegoten en gespoeld 

- 50 g feta, in driehoekjes

- 50 g komkommer, in stukken 

- 50 g watermeloen, in driehoekjes

- 3 el extra vergine olijfolie, plus extra om te kwasten

- 1 el citroensap

- 1 tl mosterd

- 1 el dragon of peterselie, gehakt

Zeezout en peper

Benodigdheden:
Rasp

Bereidingswijze:
- Bestrooi de kalkoenfilet met peper, zeezout en wat citroenrasp.
- Laat even intrekken.
- Meng de kikkererwten met de feta, komkommer en watermeloen.
- Kwast de kalkoenfilet in met wat olijfolie en grill om en om gaar en met mooie grillstrepen in circa 5 minuten.
- Laat afkoelen en trek of snijd in stukken.
- Leg de kalkoen boven op de rest van de salade.
- Meng de 3 eetlepels olijfolie met het citroensap, de mosterd en dragon tot een dressing.
- Doe in een apart, goed afsluitbaar bakje of potje.
- Bewaar koel tot gebruik.
Besprenkel de salade vlak voor serveren met de dressing.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek Grenzeloos Gezond.
Klik hier voor meer recepten van Ellen Hoog .

Volledig scherm
© Rutger Geleijnse