Volledig scherm
PREMIUM
SubUrban Chef in Arnhem. © Gerard Burgers

Gepimpte snackbar is matig met vet, nu het zoutvaatje nog

over de tongSubUrban Chef is een geinig zaakje op een hoek in het Arnhemse Heijenoord. In de gepimpte snackbar drink je goede wijn en eet je best een aardige maaltijd.

De vitrine van de voormalige snackbar bestaat nog steeds. Maar de kroketten en bamischijven hebben plaats gemaakt voor watermeloensalade en geroosterde paprika's. 

De witte plastic bakjes zijn verruild voor mintgroene aardewerken schaaltjes, en op tafel staan vaasjes met bloemen. Maar de frituurpannen staan nog steeds op dezelfde plek.

Het is een klein restaurant op een hoek van de Arnhemse wijk Heijenoord. Buiten op de stoep staat een terras met een tafel of vijf en binnen staan er niet veel meer. De meubels zijn van het type hergebruikt en de stijl vintage. Op tafel een groenwit geblokt kleed en de lambrisering is heel zacht mintgroen, net als de schaaltjes op de planken achter de vitrine. De metalen lampen maken de vintagelook af.