Volledig scherm
© 24Kitchen

Gestoomde kabeljauw met broccoli

24KitchenHet is bijna weekend. Hoe fijn om een lekkere en makkelijke maaltijd binnen 25 minuten op tafel te hebben. Een perfect recept om het weekend te vieren. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 200g sushirijst
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 0.5 tl witte basterdsuiker
- 1 el rijstazijn
- 500 g kabeljauwfilet
- 3 cm gember
- 4 bosuien
- 1 rode peper
2 stronken broccoli

Benodigdheden:
- Vergiet
- Aluminiumfolie

Bereiding:
- Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Meng voor de marinade de sojasaus, sesamolie, suiker en de rijstazijn met elkaar.
- Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke porties en marineer circa 10 minuten in de marinade.
- Breng een pan met een laagje water erin aan de kook,
- Schil en snijd de gember in dunne reepjes.
- Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne halve ringetjes.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook in het water in circa 5 minuten beetgaar.
- Leg de kabeljauwfilets in het vergiet en bestrooi met bosuitjes, rode peper en gember en zet het vergiet op de pan met water. Leg er een deksel op of dek af met aluminiumfolie en stoom de vis in circa 6 minuten gaar.
Giet de broccoli af en breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren:
- Schep de sushirijst en de broccoli op het bord. Leg het stukje kabeljauwfilet op de rijst. Serveer met extra bosuitjes. 

Fijn weekend en eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten kijk op: www.24kitchen.nl