Volledig scherm

Gevulde paprika's met marinara saus

Deze heerlijke Italiaans-Amerikaanse ovenschotel komt rechtstreeks uit Ohio. In de Italiaanse familierestaurants tref je dit gerecht altijd op de kaart aan. Je kunt dit gerecht maken met de pittige Hongaarse groene pepers, maar mocht je liever voor zoet gaan, pak dan rode puntpaprika’s.

Ingrediënten (4 personen):
Marinara saus:
- 2 el olijfolie
- 2 witte uien, grofgehakt
- 3 knoflooktenen, grofgehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 4 el basilicumblaadjes, grofgehakt
- Blaadjes van 2 takjes oregano
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Gevulde paprika's:
- 4 rode puntpaprika’s of Hongaarse pepers
- 400 gr verse worst
- 4 blaadjes salie, fijngehakt
- 8 el paneermeel
8 el fijngeraspte parmezaanse kaas

Benodigdheden:
- Sauspan
- Staafmixer of blender
- Ovenschotel

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
Verhit de olijfolie en bak de uien en knoflook glazig.
- Voeg de overige ingrediënten toe en stoof de marinara saus 10 minuten.
- Pureer de saus in een blender of met een staafmixer en houd warm.
Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Knijp de vulling uit de verse worst, roer hier de fijngehakte salie doorheen en verdeel de vulling over de paprikahelften.
- Meng het paneermeel met de parmezaanse kaas en strooi het mengsel over de met worst gevulde paprika’s.
- Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (of barbecue) van 200 °C en bak circa 20 minuten tot de worst gegaard is.
- Lepel de marinara saus over de geroosterde paprika’s.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld