Goed nieuws voor zoetekauwen: New York krijgt snoepmuseum
In New York gaan in de zomer de deuren open van een snoepmuseum. Het museum, dat krap 3.000 vierkante meter groot wordt, is een initiatief van restaurantketen Sugar Factory.
The Museum of Candy krijg 15 'belevingsruimten' met elk een eigen thema. Er komt ook een toetjesmarkt met twintig kramen en een Sugar Factory Café. De bezoekers kunnen snoep eten, selfies maken bij ’s werelds grootste Gummibeer, kennis opdoen over suiker en bekijken hoe allerlei lekkernijen worden vervaardigd.
Charissa Davidovici is de initiatiefnemer. Ze sluit niet uit dat er meer locaties zullen volgen. ,,New York City is de perfecte locatie voor ons eerste museum, het is het epicentrum van entertainment. We kunnen niet wachten om dit concept wereldwijd te delen.'' Sugar Factory heeft restaurants in onder meer in de Amerikaanse staten Florida, New York en Connecticut, maar ook in Dubai en op de Filipijnen. Beroemdheden als Mariah Carey en Lil Wayne brachten er een bezoekje.
In Europa kennen we het fenomeen zoetmuseum goed. Het Musée du Bonbon in het Franse Uzès is gewijd aan de geschiedenis van het merk Haribo. In het Spaanse Xixona laat het Museo del Turrón zien hoe de beroemde noga uit de streek wordt gemaakt. Het Hongaarse Szabo-Szamos marsepeinmuseum staat vol met beelden van het zoete amandelspul. In Choco-Story in Brugge draait het uiteraard om chocolade en in Gelato Museum Carpigiani in het Italiaanse Bologna kun je ijs proeven en zelf proberen ijs te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Zo wordt taart bakken een piece of cake
Met een taart hoef je niet de hele dag bezig te zijn, bewijzen deze vijf heerlijke taarten. Deze baksels zijn binnen een uur klaar. -
kaart
Restaurant Groenewoud in Nijmegen mag culinair label ‘Bib Gourmand’ gaan voeren
Restaurant Groenewoud in Nijmegen heeft een Bib Gourmand gekregen van restaurantgids Michelin.
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Deze chocolade trends zijn de droom van iedere chocoholic
Sommige mensen kunnen het bij een klein stukje chocolade houden. Anderen eten meteen de hele reep op. Ben jij ook een ‘chocoholic’? Dan gaat je hart vast sneller kloppen van elke chocolade trend die op je pad komt. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, waarbij het water je in de mond loopt. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen.