Jamshed en Terry Sheikh hebben samen uitgedokterd hoe je zo goed én snel mogelijk hamburgers van halalvlees kan bereiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jamshed en Terry Sheikh hebben samen uitgedokterd hoe je zo goed én snel mogelijk hamburgers van halalvlees kan bereiden. © Frank de Roo

Halal is hot in Rotterdam: moslims hebben steeds meer te kiezen (en niet-moslims profiteren mee)

Een halalburger hier, een islamitische supermarkt daar. Moslims in Rotterdam worden, na een jarenlange toename van zaken met halalproducten, steeds beter bediend. En daar profiteren ook niet-moslims van. ,,Je komt niet meer binnen bij een grote man met een snor, zeg maar.”

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’