'Hopboer' Jamie met de hopplantjes.
Volledig scherm
PREMIUM
'Hopboer' Jamie met de hopplantjes. © VandeStreek

Héél Holland kweekt: Utrechtse brouwerij laat mensen zelf hop kweken voor in hun bier

Een koud biertje drinken waar een zelfgekweekt ingrediënt in zit: een initiatief van de Utrechtse brouwerij VandeStreek maakt het deze zomer mogelijk. Zeker 1500 Nederlanders kweken hun ‘eigen’ hopplantjes in de tuin of het op balkon, waar de brouwerij over een aantal maanden bier van zal maken. Vijf vragen aan brouwer Ronald van de Streek.

  1. De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappelen kan ik corona voorkomen’
    PREMIUM

    De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappe­len kan ik corona voorkomen’

    Akkerbouwer Arnold van Woerkom (74) doet het helemaal anders. Hij heeft zijn land al 10 jaar niet geploegd, maar wel vertroeteld met natuurlijk materiaal. Hierdoor bevatten zijn aardappelen volgens hem veel meer voedingsstoffen dan een doorsnee supermarktaardappel. En dat is goed voor de weerstand. Zo goed, dat hij zijn gewas als preventief medicijn ziet. ‘We moeten écht anders gaan denken over voedsel.’
  1. Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw