Volledig scherm
PREMIUM
Dubbeldoelkoeien in Hummelo. © Jan Ruland van den Brink

Het vlees van ‘worstkoeien’ alleen voor hamburgers en snacks? Onzin!

RHEDEN/HUMMELO - De Italianen en Spanjaarden weten het al lang. Carne sabrosa, aldus de Spaanse slager, smaakvol vlees van melkvee uit Nederland. Terwijl hier de 'worstkoe’ vaak wordt gezien als het overschot.   

Vaca lechera Holandesa, staat op een bord. Hollandse melkkoe, dus. Het staat als omschrijving bij een paar reusachtige runderlappen bij de slager van de Mercado de la Ribera, Europa’s grootste overdekte markthal in Bilbao in Baskenland. Carne sabrosa, weet de slager mij te vertellen. Goed smakelijk vlees dus uit Nederland dat als luxe waar wordt verkocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.