Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Mital Morar (onder) staat trots in zijn supermarkt, Ancoats General Store in hartje Manchester. © Privebeeld

Hier betalen Britten iets meer voor boodschappen, maar wie klaagt 'kan lekker naar de Aldi’

De buitenlandse middenstandDe meeste Nederlanders waaieren deze dagen uit naar het buitenland. Op zoek naar zon, zee, cultuur, ontspanning en avontuur. Lokale winkels laten we dan vaak links liggen. Een gemiste kans. Onze correspondent wijst je de weg in deze zomerserie ‘de middenstand’. Vandaag deel zeven: roddels en muziek aan de koffiebar van hippe buurtsuper in Manchester. 

Een Italiaanse koffiemachine perst met veel lawaai een dubbele espresso in een kopje. Een vrouw met weelderige tatoeages op haar rug neemt de hete drank dankbaar in ontvangst. Er ontstaat een levendig gesprek aan de bar tussen haar en de barista, die tevens als caissière bijspringt. De muziek uit de boxen zorgt voor een huiselijke sfeer in Ancoats General Store, een supermarkt in het centrum van Manchester.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.