Restaurant Knusss in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Knusss in Arnhem. © Marc Pluim

Hollands gezellig bij Indonesisch familierestaurant Knusss

Wie klaar is met de grijze winter, zou even bij Knusss binnen moeten stappen op de Markt in Arnhem. De kleurrijke huiskamer met lieve mensen fleurt op.

Het krijtbordje met onze naam op tafel is een klein maar fijn gebaar. Het is binnen lekker warm, de glimlach is hartelijk en het ruikt hier naar kruidig eten. Kortom, een fijne binnenkomer bij dit Indonesische familierestaurant.

Tussen de groene, palmachtige planten en azuurblauwe pilaren staan houten en blauwe tafels en rode stoelen. Blauwe vaasjes gevuld met verse bloemen en aan de frisgroene wanden schilderijen in primaire kleuren en lampen van bamboe.

De inrichting doet een beetje denken aan een tropisch strandhuis, maar het is vooral de relaxte sfeer onder gasten en bediening die je even in een andere sfeer brengen. In ieder geval anders dan die van een drukke stad in grijs miezerwinterweer.

Luxe is het restaurant niet. Hier is met bescheiden middelen een eettentje gemaakt. Maar dat, plus de doorkijk langs de houten bar naar de mensen in de keuken, maakt het huiskamergevoel compleet.