PREMIUM
Horeca loopt op tandvlees: tekorten worden aangevuld met eigen geld en dat van vrienden en familie
Koken & eten17 procent van de horecaondernemers heeft helemaal geen buffer meer of hooguit een buffer voor één maand. Bijna de helft kan nog slechts twee tot maximaal zes maanden overbruggen. Banen verdwijnen, somberheid rukt op.
Delen per e-mail
Koninklijke Horeca Nederland luidt de noodklok, na een peiling onder haar leden. De brancheorganisatie vroeg eind oktober, tijdens de gedeeltelijke lockdown, naar de gevolgen van de coronacrisis. Bijna 3800 ondernemers vulden de vragenlijst in.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken&Eten
Hamburgerjas: het begon als grap van drie vrienden, maar is nu serieus bedrijf
De Tilburgse binnenstad heeft zowat de hoogste hamburgerzaken-dichtheid van het land, maar er ontbrak één ding: een jas met daarin acht ‘vet afstotende en super isolerende’ zakken. Drie vrienden ontwierpen The Burger Jacket. Haute frituur. -
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
Koken & eten
Bye bye Trump, hello Coca-Cola: Antwerps café heft na 4 jaar boycot Amerikaanse producten op
The Washington Post, Newsweek, Daily Pakistan, CNN Indonesia en Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten in de ban deed bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd zijn Coca-Cola, Lays en Tabasco weer welkom in de kroeg. -
PREMIUMKoken & eten
Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Het is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet. -
Consumentenbond: Klant op het verkeerde been door gezonde claims fabrikanten
De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van voedingsmiddelen die claims, afbeeldingen en namen gebruiken om hun producten een gezond imago te geven, consumenten op het verkeerde been zetten. Zo bevatten bepaalde producten veel suiker, terwijl er op de verpakkingen staat dat het product gezond is.
-
Koken&Eten
Deze trucs kan de supermarkt gebruiken om ons gezondere producten te laten kiezen
Mensen die online boodschappen doen, kiezen vaker voor gezonde producten als deze én meer opvallen én goedkoper zijn dan ongezonde producten, blijkt uit onderzoek van het Amsterdam UMC. Het is een begin van een antwoord op de vraag die veel wetenschappers bezighoudt: hoe help je consumenten gezondere keuzes te maken, ook offline? -
PREMIUM
De eerste gerookte gin van Nederland komt uit Hengelo
Het is de eerste in Nederland, made in Hengelo: een ‘Smoked Gin’. De kruiden en specerijen die erin zijn verwerkt, zijn eerst vier uur lang gerookt met snippers appel- en berkenhout. Je kunt hem het beste mixen met een goede tonic, is het advies van René Kamphuis van Delrey Distillery. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht.