Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant The Spot in Tiel. © Raphael Drent

Hotspot in Tiel voor een etentje met Aziatische twist

over de tongThe Spot kitchen & bar heet de nieuwe zaak aan het Korenbeursplein in Tiel. Een jonge onderneemster serveert hier met een glimlach gerechten met een Aziatische twist.

We komen onder een fraai poortje door en staan in een uitnodigende straat met veel restaurants en vuurtjes. Her en der zitten mensen te eten, maar The Spot lijkt uitermate in trek, te zien aan de hoeveelheid bezette tafels.

Het is een langgerekte zaak, verdeeld in een bar, het restaurant in het midden en de open keuken aan de andere kant. De ontvangst is attent en we zitten aan een mooie, kleine marmeren tafel langs het raam met zwarte gordijnen die een doorkijkje geven naar de sfeervolle straat.

Het plafond is donker, net als de meubels en de muren. Een beetje meer licht was wel fijn geweest, het is onmogelijk om de wijnkaart te lezen, terwijl wij nog wel een hanglamp boven ons hebben. De buren hebben geen lamp, enkel een kaars, en zitten echt in het donker te eten.

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.