Volledig scherm

Hurry curry

Verzot op de Aziatische keuken? Hun gebruik van verse kruiden en oriëntaalse ingrediënten is iets waar veel mensen maar geen genoeg van kunnen krijgen. Doordeweeks hebben we misschien weinig tijd om langs de markt te struinen maar met deze hurry curry heb je toch een Thaise invloed op je bord.

Ingrediënten (4 personen):
- 400 g rijstnoedels
- 400 g kippendijen, in blokjes gesneden
- 2 el sojaolie
- 1 knoflookteen, fijngesnipperd
- 1 tl fijngehakte verse gember
- 1 rode puntpaprika, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in reepjes gesneden
- 1 bos lente ui, in ringen gesneden
- 2 el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 el vissaus
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 50 g cashewnoten, grofgehakt
1 verse rode peper, in dunne ringen gesneden
- ¼ bosje koriander

Benodigdheden:
- Koekenpan
Pan

Bereidingswijze (voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten):
Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de noedels beetgaar.
- Maak ondertussen de curry door in een pan de kippendijen in de sojaolie aan te bakken.
- Voeg knoflook, gember, rode ui en paprika toe en bak op hoog vuur 5 minuten al roerend verder.
- Voeg de ringen lente-ui en currypasta toe en roer goed door.
- Voeg als laatste de kokosmelk en vissaus toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Verdeel de noodles over vier kommen, schep de curry erover en garneer met cashewnoten, rode peper en koriander. 

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld