Een medewerker van bakkerij Wiltink in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van bakkerij Wiltink in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Iedere dag 700.000 broden over: vermalen tot veevoer, wentelteefjes bakken of weggooien?

Ieder dag komen 700.000 broden te veel uit de ovens van bakkerijen. Die wetenschap deed een groep bakkers en supermarkten de handen ineen slaan om verspilling van brood tegen te gaan.

9 reacties

 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Er wordt wat voedsel weggesmeten, terwijl er aan de andere kant van de wereld mensen zijn die letterlijk omkomen van de honger en dorst. Brood gaat ook bij mij al jaren de diepvries in en eruit halen wat ik nodig heb. Minder productie zou inderdaad beter zijn. Het is wel eens goed dat mensen gedwongen en erop gewezen worden het wat zuiniger aan te doen. Kan voor velen geen kwaad.
 • Harrie Jorna

  2 maanden geleden
  Waarom kan het overgebleven brood de volgend dag niet tegen een gereduceerde prijs verkocht worden? We hebben toch thuis ook wel eens een brood langer dan een dag liggen? Mensen kunnen kiezen voor een oud of voor een vers brood. Mensen die het niet zo breed hebben, kunnen voor het oude kiezen. Moeten ze natuurlijk niet te lang wachten met naar de winkel komen.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Zoals Patrick Clusters al zei, kom je in de avond in de supermarkt is er bijna nooit meer brood over. Sterker nog, in de na-middag is het al bijna weg. Misschien nog wat duur luxe brood. Huisvrouwen en parttimers kapen al het brood in de ochtend al weg, wie na 5 uur van zijn of haar werk komt heeft het nakijken. Dus waar al die 700.000 broden zijn is mij een raadsel. Misschien is een betere gelijkere distributie een oplossing?
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Denk dat de voedselbank dat brood goed kan gebruiken.
 • Wim Schuurman

  2 maanden geleden
  Bij ons gaat nooit brood verloren . invriezen enuithalen wat je die dag nodig hebt.