Impact Tony's Chocolonely voor slaafvrije chocolade blijft druppel op gloeiende plaat
vijftien jaar laterVijftien jaar na de introductie van de eerste Tony's Chocolonely-reep geeft het bedrijf toe dat de missie van slaafvrije chocolade en een beter loon voor cacaoboeren, tot nu toe weinig heeft geholpen.
Delen per e-mail
,,Wat wij doen is een druppel op de gloeiende plaat. Zo eerlijk moeten we zijn. Maar we merken wel dat het bewustzijn wereldwijd groeit dat veel zaken in deze sector niet goed gaan en dat er gelukkig ook stappen worden gezet om bijvoorbeeld de inkomenspositie van de cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust (uit deze Afrikaanse landen komt 60 procent van alle cacaobonen, red.) te verbeteren. Zo hebben beide landen een minimumprijs voor cacao afgedwongen. Een deel van die hogere opbrengst is bedoeld voor boeren’’, zegt Ynzo van Zanten, bij Tony's Chocolonely verantwoordelijk voor het verspreiden van de missie om de wereld van chocolade eerlijker en duurzamer te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tony's Chocolonely bouwt chocoladefabriek met achtbaan in Zaandam
Tony's Chocolonely heeft een plek gevonden voor zijn al jaren geleden aangekondigde chocoladefabriek met achtbaan. De publiekstrekker voor 250.000 tot 500.000 bezoekers per jaar moet komen in een pakhuis in Zaandam. -
reageer6
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren. -
koken & eten
Het is Wereld Chocoladedag: met deze overheerlijke recepten vier je deze feestdag in stijl
Vandaag is het Wereld Chocoladedag, de dag waarop je uitgebreid kunt genieten van het meest geliefde voedselproduct ter wereld: chocolade. Probeer een van de volgende recepten uit voor de ultieme chocoladebeleving. -
PREMIUM
Vergeet koffie, schrap de wijn! Drink eens thee, zegt Sevgi: ‘Het is veel meer dan een dorstlesser’
Weg met de speciale koffies: voor de Nijkerkse Sevgi Gönen bestaat er geen lekkerder drankje dan thee en daarom is ze sinds vorige week een eigen online theewinkel gestart en mag ze zich binnenkort ook theesommelier noemen. -
PREMIUM
Sandra’s zelfbedachte kruidenpasta’s liggen nu bij de Jumbo: ‘Ik ben met de lepel in mijn hand geboren’
Je producten in de schappen van tientallen filialen van een enorme supermarktketen zien te krijgen: de Rotterdamse Sandra van Houwelingen–Ramadhin (58) kreeg het met haar drie zelfbedachte Surinaamse kruidenpasta’s voor elkaar. ,,Ik ben met de lepel in mijn hand geboren.’’
-
Pubs in Engeland mogen eindelijk weer open: ‘We hebben 300 ton aan biervaten klaarstaan’
De pubs in Engeland mogen morgen hun deuren openen. Kroegbazen, werknemers en vaste klanten kunnen niet wachten tot het eerste biertje uit de tap stroomt. -
Koken & eten
Miljuschka laat sterrenchefs zweten op het maken van een simpel spekkie: ‘Ze denken: dat doe ik eventjes’
Miljuschka Witzenhausen presenteert vanaf volgende week, samen met Martijn Krabbé, een nieuw tv-programma over populaire snacks. Daarvoor bezocht ze ook de fabrieken waar de chips, chocolaatjes of snoepjes werden gemaakt. ‘Er is vet vaak een geheim ingrediënt of een geheime handeling.’ -
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan.