In dit bijzondere vrijstaatje in het Haagse landschap eet je fijn biologisch eten en varken Juuntje krijgt de restjes
Koken & EtenOp landgoed Op Hodenpijl doen ze alles biologisch en met overtuiging. Met een eigen moestuin, kippen, koeien, het varken Juuntje voor alle leftovers en een chef-kok. Dat is fijn en lekker.
Op Hodenpijl is een bijzonder vrijstaatje in het Haagse landschap. Ze hebben er gelijk Vaticaanstad ook hun eigen kerk en geloofsovertuiging. Niet gestoeld op katholicisme maar op de wetten van zuivere natuur en biologische dogma’s. En dat smaakt een stuk lekkerder.
Op Hodenpijl is een landgoed dat zich bevindt in Midden-Delfland. Het telt meerdere gebouwen, een voormalige katholiek kerk uit 1840 met pastorie en buitenplaats met stallen en moestuin, die voedsel leveren voor het restaurant. Er worden doorgaans lezingen gegeven over onder meer gezondheid, welzijn en transformatie, gemusiceerd en gemediteerd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Eenpansgerechten: met deze vier makkelijke maaltijden heb je weinig afwas
Eenpansgerechten zijn complete maaltijden die je in één pan of schaal bereidt. Makkelijk, vaak voordelig omdat je maar één pit gebruikt en lekker weinig afwas natuurlijk. Eatertainment selecteerde vier recepten van gerechten die ook nog weinig tijd kosten. -
Helemaal klaar met Windows 11? Zo ga je terug naar 10
Ben je niet tevreden met Windows 11, werken bepaalde toepassingen niet meer of mis je simpelweg de interface van Windows 10? Welke reden je ook hebt om terug te willen naar het vorige besturingssysteem: zo downgrade je van W11 naar W10. -
Getest: Dit is het beste koffiezetapparaat
Wat is het beste koffiezetapparaat? En welke heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Mosterdsoep met spek
Mosterdsoep is een echte klassieker. Heerlijk als tussendoortje, lunch of voorgerecht. In deze soep is gekozen voor Groninger mosterd: een grove mosterdvariant die goed samengaat met spek. Door de toevoeging van aardappel kan de soep gegeten worden als volwaardige maaltijd. -
PREMIUMGeld & Geluk
Millie en Dolf betalen 100 euro per maand aan energie: ‘Centrale verwarming is luxe’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Dolf geeft makkelijker geld uit dan Millie, maar zorgt er ook voor dat niets uit de ijskast wordt weggegooid. En koopt soms een kofferbak vol wijn.
-
Verrassend: deze dure SUV was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld
De Toyota RAV4 was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld. De SUV verwees een andere Toyota naar de tweede plaats. Het Japanse merk staat met maar liefst vier modellen in de top 10. -
Wat Eten We Vandaag: Koffie-cupcakes met walnoten
Koffieliefhebbers opgelet: aan deze luchtige cupcakes voegen we espresso toe. Niet alleen aan het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Het toevoegen van walnoten geeft een extra knapperige bite. -
Koken & Eten
Dit is waarom wij oranje wortelen eten
De wortelen die wij doorgaans kopen zijn feloranje terwijl er veel meer kleuren wortelen bestaan. Waarom eten wij veel oranje exemplaren? Experts over het oranjegevoel, de mythes en de vermoedelijke echte reden waarom wij deze eten.