In januari eet Ellen alleen planten: ‘Fris, maar niet frisser dan anders’
Delen per e-mail
Elf dagen heb ik nu niks dierlijks gegeten. Geen vlees, zuivel en eieren. De nieuwsgierigheid naar wat het doet met mijn lijf en hoofd en het besef dat plantaardig eten minder belastend is voor de planeet heeft me dit doen besluiten. In januari eet ik alleen planten.
Terwijl ik zaterdagavond met glans de kaasplank bij een vriendin in de straat weersta, stopt de shoarmascooter bij onze voordeur.”
De reacties zijn pittig. Nieuwsgierigheid en steunbetuigingen van mensen die hetzelfde overwegen, maar ook mannen die me foto's sturen van vrouwen met snorharen en me waarschuwen voor de gestage afname van mijn ronde billen. De mensen die echt bang zijn dat ik ze hun slavink afpak, geven me nog een week, dan moet ik duizelig worden wegens vitaminegebrek en ter aarde storten.
Ik ga mijn twaalfde dag in dus. Ik voel me prima. Fris, maar niet frisser dan anders. Mijn gewicht is hetzelfde, eerder iets zwaarder, ik slaap zoals altijd en ik heb het weekend 17 kilometer in rap tempo gelopen, maar dat kan ik ook op een biefstuk. Ook ben ik nog rond waar het hoort.
Punt van aandacht is wel het (gematigd) vleesetende gezin. Terwijl ik zaterdagavond met glans de kaasplank bij een vriendin in de straat weersta, stopt de shoarmascooter bij onze voordeur. De geur van döner kebab en smeltkaas bij thuiskomst laat niets te raden over: dit doe ik heel alleen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch. -
Koken & eten Waarom je beter geen light frisdrank drinkt als je fit wilt worden
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. In deze video geeft ze antwoord op vragen van deelnemers aan haar challenge. -
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren.
-
Koken & eten Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’