Rauwe melk kun je op steeds meer locaties in Nederland krijgen.
Volledig scherm
Rauwe melk kun je op steeds meer locaties in Nederland krijgen. © Shutterstock / Yanawut.S

Is het gevaarlijk om rauwe melk te drinken? Of juist heel gezond?

Koken & WetenIn de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is rauwe melk gezond of juist gevaarlijk?

6 reacties

 • Catly Bakker

  4 maanden geleden
  Mijn kinderen drinken al jarenregelmatig Rauwe melk. Als ze het regelmatig drinken verdwijnen hun droge\jeukende plekken op de huid. Jaren terug een diëtiste gevraagd of het kwaad kon en die zei dat het hetzelfde is als met borstvoeding (die mag je niet te heet maken) alle goede enzymen blijven bewaard en doen hun werk.
 • Cor Gootjes

  4 maanden geleden
  Als de koe gezond is.
 • Ronnie Janssen

  4 maanden geleden
  Ik heb een tijdje kefir gedronken en dat is zo lekker. Ik moet er alleen iedere keer even naar de andere kant van de stad rijden en dat maakt het dat ik er niet altijd tijd voor heb om dat te doen. Zou graag meerdere verkooppunten zien van EKO
 • E. Gerritsen

  4 maanden geleden
  Heerlijk koude melk zo uit de tank, gehaald bij onze buurman. En dan een grote beker naar binnen gieten! Dat smaakte zó goed!
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Wij dronken vroeger ook altijd de melk rechtstreeks van de boer waar mijn vader in zijn vrije tijd werkte, al toen werd er natuurlijk wel met minder gifstoffen gewerkt.