Volledig scherm
PREMIUM
Bij bso Les Petits eten ze met spelletjes. De soep gaat erin als eh... koek. © Desirée Schippers

Je kind een moeilijke eter? Wij geven tips

Ze bestaan, kinderen die alles lusten. Toch zit het gros van de ouders geregeld met de handen in het haar na de zoveelste crisis aan tafel. We weten dat gevarieerd eten goed is en ja, nieuwe smaken ontdekken hoort daarbij. Maar hoe? Culinair journalist Lot Piscaer geeft tips.

Waarschuwing vooraf: dit artikel geeft u geen gegarandeerde succesformule. Wel een hart onder de riem en tips die zomaar zouden kunnen helpen.

Als ervaringsdeskundige - ik heb zoons van 10 en 11 - en als culinair journalist ken ik veel verhalen over kieskeurige kinderen. Er zijn kinderen die op kleur eten, die geen zachte dingen lusten, of juist geen warme. Kinderen die alleen staand eten, leven op pasta-met-niks, of geen mais/slagroom/boontjes/wat-dan-ook lusten.

Inmiddels is me één ding duidelijk: ze doen maar wat, die kinderen. En ja, er zijn er die alles lusten. Kinderen die al ‘nomnomnom’ roepend blaadjes rucola naar binnen werken. Geen mythe dus!