Spaghetti bolognese.
Volledig scherm
Spaghetti bolognese. © 24Kitchen

Josh begint 'restaurant’ en laat Deliveroo doodleuk zijn opwarmhap bezorgen

Koken & etenEen Britse YouTuber begon een 'restaurant’ in opwarmmaaltijden in zijn eigen keuken om te kijken of hij doodgewone magnetronmaaltijden, die hij bij een supermarkt had gekocht, bezorgd zou kunnen krijgen via Deliveroo. Dat lukte, zonder een enkele check op onder meer hygiëne. 

De naam van het restaurant klonk kennelijk interessant genoeg voor het Britse Deliveroo: The Italian Stallion oftewel De Italiaanse hengst. De website en inschrijving van Josh Pieters’ restaurant waren volgens het bezorgbedrijf in ieder geval prima in orde, waarna de de YouTuber kon beginnen met zijn handeltje in opwarmmaaltijden vanuit zijn flat. De hygiëne werd niet gecheckt, ook niet waar de aangeboden maaltijden vandaan kwamen en of ze wel aan bepaalde kwaliteitseisen voldeden.

Pieters kwam op het idee nadat hij gelezen had dat Deliveroo 45.000 Britten per avond voorziet van avondeten, terwijl 9 miljoen van zijn landgenoten kant-en-klaarmaaltijden eten. Zou hij die veel genuttigde maaltijd bij het bezorgbedrijf op de app kunnen krijgen? De YouTuber legt het allemaal uit in een eigen video die sinds dit weekend een kwart miljoen keer is bekeken. ,,Dat bracht me op het idee: zou Deliveroo mij toestaan om magnetronmaaltijden te verkopen via de app?” 

Stunts

Josh Pieters, die vaker stunts filmt voor zijn miljoen volgers, pakte het relatief professioneel aan. Hij maakte met een vriend een website en plaatste daarop zelfgemaakte foto's van hapjes en maaltijden. Ook zette hij een foto op de site van een deelnemer aan het kookprogramma Master Chef, die verder overigens geen enkele relatie met zijn nieuwe bedrijfje had. Bij de Britse evenknie van de Kamer van Koophandel schreef hij zijn ‘Italiaanse’ restaurant in. 

Op de kaart zette hij maaltijden die hij bij de supermarktketen Waitrose om de hoek scoorde: pastaatjes en borrelhapjes. Deliveroo accepteerde het 'restaurant’ moeiteloos in haar app zodat het bestellen kon beginnen. Vriendin Amber deed de eerste bestelling, wat voor een wonderlijke situatie zorgde. De bezorger moest de maaltijd eerst bij Josh ophalen en vervolgens op hetzelfde adres weer bezorgen bij zijn vriendin Amber. Josh en zijn vriend losten dat op door de maaltijd naar de bezorger op straat te brengen.

Na die eerste bestelling kwamen er ook echte klanten voor de magnetronmaaltijden. Josh stopte dan een briefje bij de maaltijd waarin hij uitlegde wat hij had gedaan en waarom. Hij gaf de klanten ook hun geld terug. Na 100 pond te hebben verdiend sloot hij het restaurant weer.

Deliveroo Nederland

Deliveroo Nederland zegt horeca-ondernemers een mogelijkheid te bieden om hun omzet te vergroten en meer mensen te bereiken via hun platform. Ze zien dit in ons land niet snel gebeuren. ,,In Nederland is het contractueel vastgelegd dat ondernemers waar wij mee werken zich te allen tijde aan alle geldende wet- en regelgeving moeten houden. Zolang ondernemers zich onder meer aan de voedsel- en warenwet en de geldende voorwaarden van het contract houden en precies verkopen wat ze zeggen te verkopen, dan passen zij op het platform. Wij hanteren hoge standaarden voor de partners waar wij mee werken en kijken altijd naar manieren om onze processen te verbeteren.”

Toch maar zelf iets maken? Probeer deze spaghetti met avocadosaus eens: