PREMIUM
Kaasboeren boos: kipnuggets scoren hoger op voedingswaarde dan roquefortkaasje
Franse kaasboeren zijn boos. Hun product, de wereldberoemde roquefort, krijgt een slechte score voor wat betreft voedingswaarde. Onterecht, zeggen ze. Met video’s, hashtags en met behulp van politici wordt het wereldberoemde kaasje vanaf deze week naar voren geschoven als ‘ambachtelijk kwaliteitsproduct’.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Geen vlees eten echt niet ongezond, zegt deze diëtist: ijzer zit ook in boerenkool en spinazie
Voor veel mensen is januari hét moment om gezonder en bewuster te gaan eten, met meer groenten en minder vlees. Lobke Faasen, plantaardig diëtist, vertelt hoe je dat aanpakt. -
Ceo van Schotse bierbrouwer betaalt ontevreden winnaars reclamestunt 470.000 pond uit eigen zak
James Watt, ceo van de Schotse bierbrouwerij BrewDog, heeft 470.000 pond uit eigen zak betaald aan de ontevreden winnaars van een ‘massief gouden bierblikje’ uit een reclamecampagne. Nadat de Engelsen massaal het bewuste bier hadden gekocht, bleken de blikjes niet van massief goud. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde avocado caprese
Deze gegrilde avocado is gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum: een salade caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.
-
Makkelijk eten volgens Mascha: ‘Als ik de rest van mijn leven alleen broodjes zou moeten eten, zou ik dat prima vinden’
Mascha Lammes wijdt haar leven aan koken en daarover schrijven, vaak samen met haar echtgenoot Ronald Giphart. In haar nieuwste kookboek Met mes & stokjes staan opvallend veel gerechten die je met je handen eet, zoals taco’s, sandwich met schnitzel en Spaanse hamkroketjes. ‘Het is feestelijk eten.’ -
-
-
Koken & eten
Bang voor rauwmelkse kaas vanwege listeria? Nergens voor nodig, zegt deze kaasexpert
Kaas is populair in Nederland. We doen het op onze boterham of knabbelen ervan bij een glas wijn of na eten. Boerenkaas verdient daar een plaatsje tussen, vindt kaaskenner Marike van der Werff. ‘Zoek en proef.’ -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.