Volledig scherm
© Jumbo

Kinderen kiezen ingrediënten koningsontbijt

Een groep kinderen heeft het koningsontbijt samengesteld. Het jaarlijkse feestontbijt wordt genuttigd voorafgaand aan de koningsspelen op vrijdag 20 april. 

Jumbo verzorgt het ontbijt voor de ruim 1,2 miljoen basischoolleerlingen voor de zesde keer op rij. Het is voor het eerst dat de Raad van Kinderen het menu heeft samengesteld. Deze raad heeft gekozen voor een ontbijt met meer gezondere producten en is behoorlijk uitgebreid, zo meldt supermarktketen Jumbo. 

Dit jaar kunnen de kinderen zich te goed kunnen doen aan glutenvrij brood, smeerkaas, fruitspread, oranje gekookte eieren en appels. Om kraanwater te promoten bevat elk ontbijtpakket een waterkan. De samenstelling van het koningsontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

,,Het koningsontbijt is voor ons een mooi moment om basisschoolkinderen én ouders op leuke wijze kennis te laten maken met een gezonde en voedzame start van de dag. Wat is er leuker dan samen met je klasgenootjes te ontbijten en daarna de hele dag te sporten?'' meldt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo.

De Raad van Kinderen is in het leven geroepen om kinderen een gelijkwaardige stem te geven in de beslissingen die van invloed zijn op hun leven, nu en in de toekomst. Het is een initiatief van de Missing Chapter Foundation in samenwerking met UNICEF Nederland. Het is opvallend dat de kinderen niet alleen voor zoetigheid hebben gekozen, maar dat ze een mix van verstandige en lekkere producten hebben gemaakt.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.