Volledig scherm
PREMIUM
Albert Heijn deed uitgebreid onderzoek naar trends, zoek- en koopgedrag rondom de decemberperiode om uit te vinden wat Nederland het allerliefst eet met kerst. © Albert Heijn

Klassieke kerstgerechten bij AH: terug naar de tuttige jaren 80

Koken & etenNa de kritiek van vorig jaar kiest AH dit jaar voor een klassieke kerst. Het kerstmagazine staat in het teken van allemansvrienden als kalkoen, gerookte zalm en ossenstaartsoep.

Volledig scherm
Cover kersteditie Allerhande. © Albert Heijn

Varkenshaas met champignonroomsaus, rollade en gebakken aardappeltjes. ’s Lands grootste supermarktketen komt volgende week met de nieuwe Allerhande met de favoriete kerstgerechten van Nederland gepresenteerd. Het feestelijke magazine ligt pas 6 december in de winkel, maar de pers kreeg het al opgestuurd.

Het is traditie wat de klokt slaat: een (overwegend blanke) doorsneefamilie rond de kersttafel. Oma en opa zijn terug van weggeweest: zij bereidt de carpaccio, hij steekt met zijn kleindochter de kaarsjes aan. Vorig jaar sloeg AH de plank volgens veel klanten mis, met een Allerhande vol hipsters met tatoeages, vega-gerechten als gevulde bloemkool.