Hamburgers op een barbecue, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Hamburgers op een barbecue, foto ter illustratie. © ANP / AFP

Klimaatrapport: Maximaal twee keer per week vlees eten om het klimaat te redden

In de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd.

51 reacties

 • Johan Palsenberg

  3 maanden geleden
  Kijk eens naar China daar zijn boeren met 38.000 koeien en meer . En daar wordt niet naar gekeken. Terwijl NL.met het vingertje staat te zwaaien en de wetten gaat uitmaken hoe zijn burgers moeten leven.
 • Johan Palsenberg

  3 maanden geleden
  De suggestie dat als je twee keer per week vlees eet is nonsens hier red je het klimaat niet mee. Neem eerst de industrie het vliegverkeer en gebruik van auto's maar eens aan .
 • Juan Azul

  3 maanden geleden
  Zorg er eerst voor dat er minder overbevolking komt. In grote delen van de wereld en door meerdere geloven, neemt dit alleen maar toe, terwijl we door de medische wetenschap allang geen sterftecijfers hebben als 50 jaar geleden in deze gebieden. In plaats van kindertoeslag, vanaf 2 kinderen extra laten betalen lijkt mij meer op te leveren.
 • Peter Van Brakel

  3 maanden geleden
  Echt helemaal van het paadje af de mens van nu is stapel mesjogge . Zolang deze zieke handel gesubsidieerd blijft wordt het alleen maar erger. we gaan naar een wereld met totalitaire overheden die aan de hand van een app van het begin tot het eind ons leven naan bepalen. De globalisten gaan met hun salamitactiek steeds een stapje verder en voor jet het weet zijn we het point of no return voorbij.
 • P. Doesburg

  3 maanden geleden
  @Ceciel Buijser Alsof veel vlees eten een verworven recht is. Nee Ciciel, dat is het alleen maar voor koningen rijken en ander elite bevolking. De gewone bevolking met maar gras eten of op een houtje bijten.