De 'Han Solo' braadslede kan je kopen voor 399 euro.
Volledig scherm
De 'Han Solo' braadslede kan je kopen voor 399 euro. © RV

Koken met Darth Vader: pannenmerk pakt uit met Star Wars-collectie

Het merk Le Creuset, van de gietijzeren kookpannen, pakt uit met een collectie die geïnspireerd is op ‘Star Wars’. De braadpannen, uitgebracht naar aanleiding van de film ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’, zijn verkrijgbaar vanaf 1 november.

Wie fan is van Star Wars én graag in de keuken staat, kan zijn verlanglijstje voor de eindejaarsfeesten beginnen invullen. Le Creuset brengt een volledige set kookpannen uit die geïnspireerd is op de filmserie. Die zullen wellicht niet goedkoop zijn.

Op de Nederlandse website van Le Creuset staan de artikelen nog niet, maar volgens Apparata kost het pronkstuk, de ‘Tatooine Round Dutch Oven’ kookpan, 820 euro. Er worden negen exemplaren van gemaakt die via een loterij toegewezen worden aan de kopers.

Prijzen

Verder kan je een 'Darth Vader’ braadpan (26 centimeter) kopen, die volgens Le Parisien 329 euro kost, een set van de drie droids C-3P0, R2-D2 en BB-8 (telkens 10 centimeter) voor 80 euro, een ‘Han Solo’ braadslede met deksel (33 centimeter) voor 399 euro. De onderzetters ‘Millenium Falcon’ en ‘Death Star’ zijn goedkoper en verkrijgbaar voor 20 euro.

De ‘Darth vader’ stoofpan kost 329 euro.
Volledig scherm
De ‘Darth vader’ stoofpan kost 329 euro. © Le Creuset
De drie minidroids C-3P0, R2-D2 en BB-8 kan je kopen voor 80 euro.
Volledig scherm
De drie minidroids C-3P0, R2-D2 en BB-8 kan je kopen voor 80 euro. © Le Creuset