Kokende Jesse Klaver gaat viraal op social media: 'Dit is zo leuk om naar te kijken’
Met de verkiezingen in het vooruitzicht doen politieke partijen er alles aan om zich van hun beste kant te laten zien. En waar kunnen zij dat nou beter doen dan op social media? Ook GroenLinks zet haar beste beentje voor en is inmiddels al een aantal maanden actief op TikTok. Fractievoorzitter Jesse Klaver gaat nu een stapje verder, want met zijn TikTok-video ‘Koken met Klaaf’ verrast hij zijn volgers. ,,Maak hier alsjeblieft een serie van’’, luidt een reactie.
Delen per e-mail
GroenLinks is sinds december actief op TikTok. Dit platform is dan ook een uitgelezen plek om jongeren te bereiken. In december plaatste de partij haar eerste video, maar toen waren de meningen nog wisselend. De video - waarin Jesse Klaver dansend te zien is - ging rond op social media. ‘Doe maar niet…’ en ‘cringe’, luidden de reacties.
De tekst gaat verder onder de video.
Koken met Klaaf
Inmiddels is GroenLinks tientallen video’s en duizendtallen volgers verder op het platform. Deze week verscheen een kookvideo van Jesse Klaver, waarin hij een ‘vegetarische boemboe bali a la Klaaf’ deelt. ‘Influencer Jesse, ziet er lekker uit’, reageert iemand onder de video. ‘Dit is zo leuk om naar te kijken’, en sommigen mensen zouden er zelfs een serie van willen zien.
Koken op TikTok met politici is het nieuwe flyeren
Niet alleen op TikTok, maar ook op andere socialmedia-platformen wordt de ‘Koken met Klaaf’-video besproken. Zo vinden mensen het wel erg opvallend dat een dergelijke video geplaatst wordt vlak voor de verkiezingen. ‘Koken op TikTok met politici is het nieuwe flyeren’, zegt iemand op Twitter.
Jesse Klaver was woensdag te gast bij De Lijsttrekkers. Kijk hier de hele uitzending terug. De tekst gaat verder onder de video:
Genieten
Of Jesse Klaver zelf ook enthousiast is over ‘Koken met Klaaf’, zal blijken als er een nieuwe video op het TikTok-kanaal van GroenLinks verschijnt. Hoe dan ook, je hoeft geen fan te zijn van GroenLinks om de kookvideo’s van Jesse te bekijken. ‘Ik heb echt een hekel aan GroenLinks, maar dit vind ik nou wel weer genieten’.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met The Best Social Media.
Bekijk onze trending nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Miljuschka laat sterrenchefs zweten op het maken van een simpel spekkie: ‘Ze denken: dat doe ik eventjes’
Miljuschka Witzenhausen presenteert vanaf volgende week, samen met Martijn Krabbé, een nieuw tv-programma over populaire snacks. Daarvoor bezocht ze ook de fabrieken waar de chips, chocolaatjes of snoepjes werden gemaakt. ‘Er is vet vaak een geheim ingrediënt of een geheime handeling.’ -
Kijk terug!
TERUGKIJKEN | Live in gesprek met Jesse Klaver (GroenLinks)
Woensdag 17 februari komt GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver langs op onze redactie. Van 16 tot 17 uur gaat hij live in gesprek over de komende Tweede Kamerverkiezingen. En jij kunt meedoen! Meld je hier aan. -
PREMIUMGouden Pollepel thuis
Een portie oud-Rotterdamse gezelligheid op bestelling; in Old Dutch is de klant nog altijd koning
Restaurant Old Dutch is een oer-Rotterdams horeca-monument, een icoon. Met een vaste klantenkring van welgestelde families, zakenmannen en bekende Rotterdammers. Ook tijdens de lockdown weet gastheer en eigenaar Aad van der Stel hoe hij het zijn klanten naar de zin moet maken. -
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook. -
PREMIUM
Na máánden mogen ze weer, zo bereiden cafés zich voor op horecaproef: ‘Ik wil geen gemaakte testsituatie’
De glazen worden gepoleerd, de tafels opgedekt en het bier vloeit (bijna) weer uit de tap. Voor vijf gelukkige horecaondernemers is het zover: na maanden dicht te zijn geweest openen aanstaande woensdag weer de deuren - voor een paar dagen althans. Dat betekent genieten, maar ook keihard doorwerken. ,,Ik wil niet zo’n gemaakte testsituatie neerzetten.”
-
Wat Eten We Vandaag: Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus
Simpel, maar lekker! Dit gerecht heeft een oosters tintje doordat de kipblokjes worden gebakken in een zelfgemaakte saus. De kip met groenten wordt geserveerd bij rijst: een heerlijke maaltijd die in een half uurtje op tafel staat. -
Wat Eten We Vandaag: Cranberry ginger beer mocktail
Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Het woord is een samenvoeging van het Engelse ‘mock’ en ‘cocktail’. Mock betekent ‘niet echt’, maar toch is alles aan dit drankje écht lekker. Voeg wat ijs toe en geniet! -
video
Klaver gaat niet toegeven op asiel
Een breekpunt noemt hij niet, maar GroenLinks-leider Jesse Klaver wil niet toegeven aan ‘rechtse partijen’ als het gaat om asiel. Dat zei hij vanmiddag in de derde aflevering van de verkiezingsserie De Lijsttrekkers op deze nieuwssite. Klaver rekent daarbij op D66-leider Sigrid Kaag met wie zijn band ‘100 procent beter is’ dan met Alexander Pechtold.