Koken&Eten zoekt journalistiek talent
Dol op koken en eten én schrijven? Dan hebben wij misschien een droomstage voor jou.
Op Koken&Eten is het laatste nieuws te vinden op het gebied van voeding, koken en dranken. Daarnaast staan er how-to’s, recepten, virals en eigen videoseries op de site. We geven iedere dag antwoord op de meest gestelde vraag van de dag: Wat Eten We Vandaag?
Wat houdt de stage in?
· Artikelen schrijven voor de website Koken & Eten
· Foto's en video's delen
· Teksten schrijven voor social media
· Geschikte onderwerpen zoeken voor de site
· Onderzoek doen om mooie verhalen te maken
Welk profiel zoeken we?
· Hbo werk- en denkniveau
· Een studie op het gebied van communicatie, journalistiek of media
· Stressbestendig, nieuwsgierig en zelfstandig
· Groot verantwoordelijkheidsgevoel
· In staat redactionele content te bedenken, onderzoek te doen en te schrijven
· Goede beheersing van de Nederlandse taal
· Affiniteit met Koken & Eten
· Social-mediavaardigheden
· Kritische basishouding
Wat bieden wij?
· Een gezellige en creatieve werkomgeving in het centrum van Rotterdam
· Een mooi platform met een enorm bereik (zo’n 5 miljoen lezers per maand)
· Een team dat jou mee op sleeptouw neemt naar producties en events
· De ruimte om je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen
Het gaat om de periode juni - september 2019 (andere periode eventueel in overleg). Kandidaten die zich herkennen in dit profiel mogen zich melden bij Ellen den Hollander (e.denhollander [at] ad.nl).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
koken met marie
Koken met Marie | Boter van bieslookbloemen
In deze tijd van het jaar schieten de verse groene kruiden weer volop de grond uit. Met deze frisse groene kruiden breekt de tijd weer aan om volop mooie lentegerechten te maken. Bijvoorbeeld van de bieslook. Samen met de bieslook komen ook de bieslookbloemen op. Deze bloemen hebben heel veel smaak en zijn heel geschikt om mooie gerechten mee te maken. Haal ze dus niet weg, maar gebruik ze gewoon. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
Wat Eten We Vandaag: Amandelkoekjes met chocolate chips en rozijnen
Lactose- en glutenvrij eten en heerlijk genieten van onwijs lekkere koekjes? Probeer dan eens deze amandelkoekjes. Wij maken ze met vegan chocolate chips en rozijnen, maar je kan er bijvoorbeeld ook gedroogde mango of cranberries aan toevoegen.
-
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden.