Kraak bij Franse verkoper kostbare bordeauxwijnen: ‘Het lijkt alsof ze het gebouw kenden’
Koken & EtenCriminelen met een dure smaak hebben in de omgeving van Bordeaux een kraak gezet en een serie peperdure wijnen gestolen. De buit bevatte onder meer veertig tot vijftig flessen Château d’Yquem die elk 300 tot 500 euro waard zijn.
De diefstal had plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Maison du Sauternes, ten zuidoosten van Bordeaux. Dat verkoopt de wijnen van zo’n zestig aangesloten producenten. ,,De criminelen hebben eerst het alarm uitgeschakeld en zijn toen naar binnengegaan via de ingang voor leveranciers, die op de binnenplaats is. Het lijkt alsof ze het gebouw kenden’’, vertelde directeur Patrick Lamothe tegen de Franse televisie. ,,Ze hebben de kassa leeggehaald, ze hebben de kluis met een koevoet opengebroken en ze hebben wijnen gestolen.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit. -
Koken & Eten2
Jumbo maakt slechte beurt met verkeerde info over melktekort: ‘Dit deugt niet’
Jumbo kampt al een paar dagen met lege melkschappen. Verschillende Jumbo-supermarkten hebben briefjes opgehangen waarin het probleem wordt uitgelegd, maar ze lijken hier allemaal hun eigen draai aan te geven. Dit zorgt voor verwarring en verontwaardiging bij verschillende partijen. ,,Wat mij betreft winnen ze de prijs voor onhandigheid van de maand.” -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Eeuwenoude fles wijn van 350.000 euro geroofd uit kelder van Spaans restaurant
Goede wijn behoeft geen krans, luidt het aloude spreekwoord. Maar een stevig kettingslot zou in sommige gevallen geen kwaad kunnen, ondervonden de eigenaars van een Spaans restaurant. Gasten gingen aan de haal met een 215 jaar oude fles druivennat, ter waarde van 350.000 euro. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?
-
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.