Krabkoekjes met mango-sriracha mayo
Deze heerlijke krabkoekjes zijn een Florida klassieker. De truc is een juiste voorbereiding, zorg dat alles klaar staat, dan is afmaken een fluitje van een cent.
Delen per e-mail
Ingrediënten (8 krabkoekjes):
Krabkoekjes:
- 1 ei
- 3 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 1½ tl worcestersaus
- ½ tl tabasco
- ¼ tl knoflookgranulaat
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 4 sneetjes witbrood, korst verwijderd, licht gedroogd en fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 500 g jumbo lump-krabvlees (indien uit blik: uitgelekt)
Mango-sriracha mayo:
- 50 g mayonaise
- 3 el sriracha
- 1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd
- Sap van ½ citroen
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
Benodigdheden:
- Mengkom
- Keukenmachine of staafmixer
- Grill- of koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 10 minuten):
- Meng in een kom het ei, de mayonaise, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer ze goed door elkaar.
- Doe de overige ingrediënten behalve het krabvlees erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door.
- Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes.
- Vorm de balletjes tussen je handen in een hockeypuckvorm door stevig te drukken.
- Laat de cakes kort rusten in de koelkast.
- Maak ondertussen de mango-sriracha mayo door alle ingrediënten samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
- Controleer op smaak en voeg eventueel zout of versgemalen zwarte peper toe.
- Leg de krabkoekjes op de grill, bakplaat of plancha en zet de deksel terug op de barbecue.
- Laat de krabkoekjes in 6 à 8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en los beginnen te komen van het grillrooster.
- Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot ook deze mooi bruin en krokant is.
Serveer de crab cakes met de verse mango-sriracha mayo om te dippen.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Verder in het nieuws
-
Koken & eten Vega's doen eigen 'vleeskeuring’ in nieuwe datingapp
Vegetariërs en veganisten kunnen voortaan gemakkelijker een afspraakje maken met een gelijkgestemde. De datingapp Veganific telt nu circa 500 mensen die zoeken naar de liefde, maar dat moeten er snel meer worden. -
Visser betrapt met 667 kilo illegale oesters
Een beroepsvisser is betrapt in de Oosterschelde met 29 zakken illegaal geraapte oesters. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die dit woensdag naar buiten brengt, gaat het in totaal om 667 kilo. -
Koken & eten Overal staan calorieën: behalve op de menukaart
De horeca doet veel om gerechten gezonder te maken, maar het aantal calorieën op de menukaart zetten, dat is een brug te ver. Het gros van de Nederlandse horeca-ondernemers voelt daar niets voor. Er zitten te veel haken en ogen aan. -
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt. -
Waarom ‘lekker’ zo’n vreselijk woord is
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Reinier Spreen daagt mensen uit om nieuwe omschrijvingen te vinden voor wat ze proeven.
-
Populaire groene Kitkat komt naar Nederland
Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak. -
Nieuwe lading hertenvlees Oostvaardersplassen in 1,5 uur uitverkocht
Een nieuwe landing hertenvlees afkomstig van afschot op de Oostvaardersplassen, die sinds gisteravond te koop was, is weggevlogen. Dat meldt CrowdButching.com. -
Wat Eten We Vandaag: Tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst
Tempeh, of tempé, is eigenlijk een blok van samengeperste sojabonen en hoewel dat misschien niet appetijtelijk klinkt, kun je heel veel smaken toevoegen aan tempeh. Probeer het vanavond met deze tempeh in ketjapsaus met wintergroenten en rijst.