Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

Krabkoekjes met mango-sriracha mayo

Deze heerlijke krabkoekjes zijn een Florida klassieker. De truc is een juiste voorbereiding, zorg dat alles klaar staat, dan is afmaken een fluitje van een cent.

Ingrediënten (8 krabkoekjes):
Krabkoekjes:
- 1 ei
- 3 el mayonaise
- 1 tl dijonmosterd
- 1½ tl worcestersaus
- ½ tl tabasco
- ¼ tl knoflookgranulaat
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 4 sneetjes witbrood, korst verwijderd, licht gedroogd en fijngehakt
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
500 g jumbo lump-krabvlees (indien uit blik: uitgelekt)

Mango-sriracha mayo:
- 50 g mayonaise
- 3 el sriracha
- 1 rijpe mango, geschild en pit verwijderd
- Sap van ½ citroen
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Benodigdheden:
- Mengkom
- Keukenmachine of staafmixer
- Grill- of koekenpan

Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 10 minuten):
Meng in een kom het ei, de mayonaise, mosterd, worcestersaus en tabasco en roer ze goed door elkaar.
- Doe de overige ingrediënten behalve het krabvlees erbij en meng goed. Voeg als laatste het krabvlees toe en roer het er met de hand zorgvuldig door.
- Verdeel het mengsel in acht gelijke balletjes.
- Vorm de balletjes tussen je handen in een hockeypuckvorm door stevig te drukken.
- Laat de cakes kort rusten in de koelkast.

- Maak ondertussen de mango-sriracha mayo door alle ingrediënten samen te voegen en te pureren met een staafmixer of keukenmachine.
- Controleer op smaak en voeg eventueel zout of versgemalen zwarte peper toe.

- Leg de krabkoekjes op de grill, bakplaat of plancha en zet de deksel terug op de barbecue.
- Laat de krabkoekjes in 6 à 8 minuten bruin worden en draai ze pas om als ze stevig aanvoelen en los beginnen te komen van het grillrooster.
- Gaar de andere zijde circa 4 minuten, tot ook deze mooi bruin en krokant is.
Serveer de crab cakes met de verse mango-sriracha mayo om te dippen.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld