Last van een kater? Dit moet je eten
Met een drankje luid je het weekend goed in. Maar één wordt vaak twee, drie en meer. Voordat je het weet sta je op met knallende hoofdpijn. Geen zorgen, deze voeding helpt je erbovenop.
1. Eieren
Ga, mits je maag het aankan, voor een stevige lunch of brunch. Het liefst met eieren. In eieren zit cysteïne wat ethanal afbreekt, oftewel de kater veroorzakende stoffen in je lichaam. Daarnaast kun je ook wel wat eiwitten gebruiken om de spieren te heropbouwen. Hoe je je eieren eet, maakt niet uit. Gekookt, gebakken of gepocheerd, het mag allemaal.
Benieuwd hoe je je ei het beste kunt koken? Julius Jaspers legt het hier uit.
2. Gaan met die banaan
Ook bananen komen goed van pas in de strijd tegen de kater. Deze bevatten veel kalium, waar je door de alcohol een tekort aan hebt. Kalium en natrium reguleren de waterbalans in het lichaam. Om deze weer op orde te krijgen is een toevoer van kalium van belang.
3. Tomaten
Niet alleen kalium, maar ook vitamine C vermindert de kater. Laat het nu net zo zijn dat tomaten zowel kalium als vitamine C bevatten. Verwerk ze in een lekkere maaltijdsalade of snack ze uit het vuistje. Voordat je het weet ben je er weer bovenop en dans je vrolijk verder door het leven.
4. Doordrinken
Als we actrice Elizabeth Taylor mogen geloven, is de beste remedie tegen een kater: doordrinken. We weten allemaal dat deze oplossing van korte duur is en het de kater uiteindelijk zelfs kan verergeren, maar tijdelijk werkt het zeker. In haar wilde jaren had miss Taylor naar schijnt zelfs haar eigen anti-katerdrank. Hoe maak je dit? Meng 100 ml sterke koude bouillon met het sap van 1 citroen en een scheut wodka. Vul een glas met ijsblokjes en schenk het drankje eroverheen.
Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Een Nijmeegse pil en vijf andere anti-katertips
Zaterdagochtend, misschien heb je gister veel te veel gedronken en lig je nu met spijt in bed. Je bent misselijk, hebt geen trek en wil niets anders doen dan in je bed liggen. Je kunt een Nijmeegse anti-katerpil proberen. Maar ook deze tips kunnen helpen om volgend weekend geen kater te hebben.
-
PREMIUMover de tong
Eetkamer Lamens in Ede is een plezierige plek met stevige porties en een lieve bediening
In het centrum van Ede zoeken we wat gezelligheid. Dat is te vinden bij Eetkamer Lamens, waar een lieve bediening je vlot een bord eten brengt. -
Wijn-yoga is een feit
Met een glas wijn in je hand of op je hoofd genieten van de rust in je favoriete yoga-positie. De gekte waait over vanuit Amerika en op 29 november is het hier ook zover. -
Wat Eten We Vandaag: Kip kerrie met rijst
Deze kip kerrie is een simpel gerecht, maar vol van smaak door de kruidige kerrie en de romige crème fraîche. De toevoeging van ananas geeft het gerecht een verfrissende, zoete touch.