Lidl komt met twee nieuwe smaken bitterballen: 'We proberen soms gekke dingen'
De nieuwste vondst van Lidl: een bitterbal gevuld met chocolade. Hij ligt sinds deze week in de winkel. Ook David van Holsteijn - die er bij Lidl over gaat - had in het begin zijn twijfels. Maar inmiddels is hij overtuigd.
Bitterballen met vier kazen, zwarte truffel of erwtensoepsmaak: de oer-Hollandse snack moest al wat culinaire experimenten doorstaan. Maar nu komt Lidl met het absolute toppunt: de bitterbal gevuld met chocolade en karamel-zeezout of met witte chocolade en aardbeiensmaak. David van Holsteijn, hoofd inkoop actiemanagement bij Lidl, legt uit waarom dat volgens hem helemaal niet raar is.
Een bitterbal gevuld met chocolade. Wie verzint dat?
,,De afgelopen jaren hebben we al veel varianten op de bitterbal gehad: met biet en rode kaas of hazelnoot en bospaddestoelen. We weten dat de bitterbal een product is dat het goed doet bij onze klanten. Daar ga je tijdens brainstormsessies over nadenken. We vonden het tijd om een nieuwe variant te verzinnen. We proberen soms gekke dingen.”
Maar deze combinatie?
,,Chocolade is een groot thema voor ons, zeker zo tegen het einde van het jaar. En de bitterbal loopt goed, dus we vroegen ons af of we beide ingrediënten konden samenvoegen. En dat dan combineren met karamel-zeezout, een smaak die het sowieso al goed doet. Eén plus één is twee. Zo hebben we een mooie bitterbal gemaakt. Hij is crunchy, iets voor de zoetekauw.”
Eerlijk, wat dacht u bij uw eerste hap?
,,Ik zal je mijn eerlijke antwoord geven. Ik dacht: dit is een gedurfde smaak. Maar ik houd van zoet, en vooral van chocolade. Uiteindelijk vind ik het toch een goede combinatie. Ook al willen we gekke dingen doen, het moet wel goed smaken.”
En de klant?
,,Dat is het mooie van supermarkten: aan de verkoopcijfers kun je zien of de klant het waardeert of niet. Hij ligt pas net in de winkel, maar nog zonder verkoopcijfers te noemen kan ik al zeggen dat de klant ‘m goed ontvangt.”
Kunt u zich ook voorstellen dat veel mensen het een vies idee vinden?
,,Ik denk dat veel mensen zich er niet echt een goede voorstelling bij kunnen maken. Een bitterbal hoort hartig te zijn, zullen veel mensen denken. Wij kunnen veel proeven en testen, dan word je soms positief verrast. En nu denk ik: een bitterbal kan ook zoet zijn.”
Is dit ook niet gewoon een manier om de aandacht te trekken?
,,Je wilt de klant verrassen, dat mensen de folder openslaan, eens goed kijken en denken: dit is gaaf. Je kunt mensen bovendien niet elk jaar hetzelfde product aanbieden.”
En welke vindt u zelf het lekkerst? De karamel-zeezout of witte chocolade met aardbei?
,,Mijn voorkeur gaat naar de eerste. Ik moet zeggen dat ik zo ongeveer alles waar karamel-zeezout in zit lekker vind. Misschien komt het ook wel door mij, dat we daar bij Lidl zoveel van hebben. Gelukkig vindt de klant het ook lekker en leuk.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM3
Bruine, zachte bananen niet meer lekker? Onzin, deze fabriek in Geldermalsen maakt er brood van
Een banaan moet geel zijn, krom en niet te zacht. Consumenten eten alleen perfecte bananen. Door die hoge eisen belanden miljoenen bananen op de afvalberg. The Banana Factory opent deze week in Geldermalsen en maakt van deze afgekeurde bananenbrood en -donuts. -
Wat Eten We Vandaag: Banaan karamel-zeezout taartjes
Deze banaan karamel-zeezouttaartjes zijn het perfecte dessert voor jouw kerstdiner. Je kan ze namelijk al voorbereiden. Je hoeft alleen de botercrème nog toe te voegen en de taartjes te decoreren. Zo heb je meer tijd voor je familie en vrienden. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham
Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Courgetelle met zalm en romige avocadosaus
Deze courgetelle maak je met een saus van avocado en cottage cheese, wat het gerecht heerlijk romig maakt. Een perfect recept voor een doordeweekse dag wanneer je voedzaam wilt eten, zonder uitgebreid te hoeven koken. -
PREMIUMKoken & Eten
Feestmaaltijd jarige Marynte (9) valt in duigen door sushirestaurant dat niet levert: ‘Ineens verdwenen’
Al jaren bestelt Woerden en omgeving met veel plezier sushi bij restaurant Sensei Sushi in de Rijnstraat. Sushi bestellen kan er nog steeds, maar het eten komt sinds anderhalve week niet meer aan. De zaak is gesloten, maar houdt de website nog in de lucht. Hoe kan dit?