Luxe borrelplanken getest: ‘In je eentje eet je zo een plank leeg’
Voor jou getestVoor de kerstborrel kun je natuurlijk zelf een mix van kaas, worst en nootjes samenstellen, maar een kant-en-klare borrelplank is makkelijker. Met welke versie je de plank niet misslaat? Ons panel test het.
Delen per e-mail
‘Borrelen is leven.’’ De ogen van culinaire duizendpoot Susan Aretz twinkelen terwijl ze bubbels inschenkt aan haar meterslange keukentafel in Leiden. ,,Gezellig samen zijn met familie en vrienden, met lekker eten en drinken. Wat wil een mens nog meer?’’
De auteur van het kookboek Borreltijd heeft het woord ‘borrelen’ naar een nieuwe dimensie gebracht. Ondanks haar eveneens meterslange keuken denkt ze er niet aan om een zoveel- gangendiner te koken met kerst. ,,Dan borrelen we gewoon drie dagen achter elkaar.’’ Voor een avondvullend borrelmaal serveert ze er wat extra soep, groente en vers brood bij.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45). -
PREMIUM
Ramadan in coronatijd: moslima’s koken warme hap voor daklozen in een gesloten restaurant
Opnieuw kunnen Nederlandse moslims door corona de ramadan niet samen vieren. Maar tien vrouwen uit Amsterdam laten zich daardoor niet uit het veld slaan. -
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
PREMIUM
‘IJsje met véél gevoel’ in Openluchtmuseum: interieur legendarische ijssalon verhuist naar Arnhem
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem heeft de ijssalon Venezia van Carlo de Lorenzo herbouwd. Als het meezit, wordt vanaf half juni hier weer ijs verkocht. Tot groot geluk van De Lorenzo, die moeite had de familiezaak in Utrecht los te laten. ,,De moeilijkste beslissing van mijn leven. Onze familiegeschiedenis en al mijn herinneringen zitten erin.’’
-
Video
Dit is het geheim van chef-kok Joris Bijdendijk voor de lekkerste stamppot boerenkool
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Deze week: Hoe maak je smakelijke boerenkool? Zijn tip: hij doet er ook een andere groente bij. -
Koken & eten
Boodschappen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorgmarkt op met flitsservice
Ineens was Gorillas daar. Een supersnelle bezorger die je boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgt. Bijna te mooi om waar te zijn, zou je denken. Toch werkt het. Volgens het bedrijf zelf was het hoog tijd om de markt op te schudden met een nieuwe aanpak. Want traditionele supermarkten hebben te lang stilgestaan. ,,Hoeveel innovatie heeft er de laatste tien jaar nou plaatsgevonden?” -
VIDEO
Het roer om met eten in het nieuwe jaar? Pascale Naessens helpt met een nieuwe start
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. ,,Bij mij hoef je niet zuinig te zijn met olijfolie.”