PREMIUM
Máxima 50 jaar: zo maak je zelf 'haar’ empanadas en dulce de leche
Argentijnse kookboeken zijn dun gezaaid, maar Harold Hamersma ontdekt dat Máxima’s moederland op gastronomisch gebied wel degelijk veel te bieden heeft. Kom maar op met die asado!
Mevrouw Hamersma, die met een eigen kookboekwinkel toch niet om een titeltje verlegen zit, verbaasde zich toen ze wat dieper in de materie dook. ,,Er zijn zat actuele kookboeken waarin de Braziliaanse, de Mexicaanse, en vooral de Peruaanse keuken centraal staat, maar de Argentijnse komt er bekaaid af,” zei ze nadat zij een beetje kwartier had gemaakt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Restaurant Loetje serveert eindelijk ook een plantaardige biefstuk – uit de 3D-printer
Na jarenlang zoeken naar het perfecte recept heeft restaurant Loetje in Amsterdam nu dan eindelijk een vegetarische biefstuk op de kaart. ,,Die structuur, en vooral ook de sappen, zijn heel moeilijk na te bootsen.” -
Wat Eten We Vandaag: Komkommerrolletjes met rosbief, groene asperge en truffelmayonaise
Deze koolhydraatarme komkommerrolletjes zijn een leuke verrassing op de borrelplank. De variaties voor de vulling zijn eindeloos en ze zijn snel en makkelijk te maken. Wij vullen de rolletjes met rosbief, radijsjes, truffelmayonaise en groene aspergetips. -
Verrassend: deze dure SUV was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld
De Toyota RAV4 was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld. De SUV verwees een andere Toyota naar de tweede plaats. Het Japanse merk staat met maar liefst vier modellen in de top 10. -
PREMIUMKoken & eten
Diëtiste over 8 soorten honger: ‘Veel eetmomenten hebben weinig te maken met echte honger’
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige gehaktballetjes met pindasaus
Gehaktballetjes zijn de ultieme borrelhap en altijd een succes. Verwen je gasten eens met deze pittige gehaktballetjes met ketjap en sambal. Heerlijk met een snelle pindasaus waar je je vingers bij aflikt.
-
Ben je te streng voor jezelf? ‘Zelfcompassie is echt iets wat je moet oefenen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: compassie hebben voor jezelf. -
PREMIUMGeld & Geluk
Millie en Dolf betalen 100 euro per maand aan energie: ‘Centrale verwarming is luxe’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Dolf geeft makkelijker geld uit dan Millie, maar zorgt er ook voor dat niets uit de ijskast wordt weggegooid. En koopt soms een kofferbak vol wijn. -
En IS HET WAT?
Nieuwste Nespresso-machine en cups getest: helaas wéér te weinig koffie
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen experts producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test topbarista Rob Clarijs de nieuwste Nespresso-koffiemachine samen met de nieuwe capsules.