Volledig scherm
Feng Yang, Mike Zhang en Bin Zhou (v.l.n.r.) van Fusion Plaza dat vandaag opent en maar liefst achthonderd zitplaatsen telt. © Annina Romita

Mega-buffetrestaurant met 800 plekken gaat vandaag open

Of het écht de allergrootste van Twente is weet hij niet zeker. „Maar ik weet wel dat dit een van de grootste restaurants van deze regio is”, zegt Mike Zhang. 

Samen met enkele zakenpartners is hij de initiatiefnemer van Fusion Plaza. Aan de Hagenborgh opende gisteren het nieuwe wereldrestaurant met maar liefst achthonderd zitplaatsen.

Dinsdag werd er nog hard gewerkt in het pand: bloemen werden neergezet, nieuw personeel meldde zich en leveranciers kwamen spullen brengen. Zhang is vol lof over het pand: er is veel licht en de parkeergarage is om de hoek.

Samen met zakenpartner Bin Zhou is Zhang eigenaar van Fusion Plazarestaurants in Zwolle en het Gelderse Hulshorst. „We waren op zoek naar een nieuw project en zagen dit mooie pand”, zegt Zhang, die uit een horecafamilie komt.

Fusie van keukens

Bezoekers van Fusion Plaza kunnen op culinair gebied een rondje om de wereld maken. De koks zijn van alle markten thuis. Dat verklaart volgens Zhang de naam ook: het is een soort fusie van alle keukens. Of je nu Frans, Italiaans, Spaans of Aziatisch wilt eten: het kan allemaal bij Fusion Plaza. Het eten wordt geserveerd in buffetvorm, gasten moeten hun gerecht zelf ophalen. Bij het nieuwe restaurant werken dertig mensen.

Trek gekregen?  Probeer dan deze Aziatische noodle bowl met gefrituurde tofusteak.