PREMIUM
Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Koken & etenEen grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.
Delen per e-mail
Veel ouders balen ervan: hun kinderen eten onvoldoende groenten. De cijfers zijn bedroevend: gemiddeld komen kinderen tussen 4 en 8 jaar niet boven de 73 gram groenten per dag uit, terwijl het advies voor die leeftijdsgroep tussen de 100 en 150 gram luidt, afhankelijk van de leeftijd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk Bewezen
Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
Video
Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren. -
PREMIUM
Hoe kwamen scheepskoks aan ingrediënten als ze maandenlang op zee waren? Charlotte Kleyn zocht het uit
Van de kombuis van een hedendaags marineschip tot de gigakeuken waar duizenden vliegtuigmaaltijden worden bereid. Charlotte Kleyn (27), culinair historica, verdiepte zich in het voedsel voor de reizende mens.
-
Koken & Eten
Havermelk in een paar jaar tijd enorm in populariteit gestegen
We drinken in Nederland nog altijd veel melk van de koe, maar plantaardige ‘melk’ is in opkomst. Vooral havermelk heeft een groeispurt gemaakt. Het is nu zelfs meer in trek dan sojamelk. -
PREMIUM
Dit is El-star, appelcider uit de Betuwe
De Betuwe, Ommeren op precies te zijn, is de bakermat van El-star, een bruisende appelcider van -dat mag geen verrassing heten- de Elstarappel. -
Horeca krijgt zware klap door coronacrisis: sterkste omzetdaling ooit
De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. Hotels en cafés zijn het zwaarst getroffen.