PREMIUM
Met een bed and breakfast voor bijen op het erf ‘laten zien dat veel bedrijven al goed bezig zijn’
Daan Winkelhorst uit Lintelo spant zich in om bijen en insecten een betere bed and breakfast op het erf te bieden. Hij is ambassadeur van het project Boerenerf: the place to bee.
Delen per e-mail
Bijen en hommels zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening. Daarom is nestgelegenheid en voedselaanbod voor de bijen belangrijk. Rommelhoekjes op het boerenerf bijvoorbeeld. Met een nulmeting wordt in kaart gebracht wat al aanwezig is.
,,Ik wist dat we op het erf al wat bijvriendelijke plekken hadden’’, zegt Winkelhorst over de nulmeting, ,,maar toch leer je er zo met heel andere ogen naar kijken. Waar vliegen ze op, welke planten en bomen zijn voor bijen aantrekkelijk?’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
In deze kibbeling van Albert Heijn zit geen flinter vis (wel rijst en mais)
Het aanbod aan visvervangers op de markt is nog klein. Er is zalm van soja en visvrije tonijn, maar vergeleken bij vleesvervangers blijft het aanbod nog ver achter. Albert Heijn maakt vandaag bekend kibbeling te gaan verkopen zonder vis. -
PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan. -
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met pangasiusfilet
Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant. In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd. -
PREMIUM1
De schoolmoestuin is (weer) hot
Liefde voor de moestuin moet groeien om vanzelfsprekend te worden. Je kunt er dus beter maar zo vroeg mogelijk mee beginnen, als het kan al op de kinderopvang, basisschool of BSO.
-
Wat Eten We Vandaag: Broccoli-doperwtenburger met krieltjes
Een vegetarische burger saai? Dat is deze burger zeker niet! Door de doperwten en broccoli krijgt de burger een felle groene kleur en is de burger ook nog eens gezond. Broccoli is een van de meest eiwitrijke groenten, die veel vezels en vitaminen bevat. -
Wat Eten We Vandaag: Naanpizza met broccoli en mozzarella
Naanpizza; heb jij dit al wel eens geprobeerd? Wij maken onze naanpizza vegetarisch met broccoli, mozzarella en olijven, maar je kunt hem natuurlijk beleggen met al jouw lievelingstoppings. -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.”
3 reacties
J.C. Hoytema wijbrans
Jansen
Katie Willems