Volledig scherm

Mexicaanse ovenrolletjes

Dit  gerecht kun je vegetarisch eten, aangezien de bonen zorgen voor een goede vulling, maar voel je vrij om er gebakken kippendijen of gehakt aan toe te voegen. Gelukkig zijn deze fajita’s in allebei de gevallen geweldig en gaan die er altijd goed in.

Ingrediënten (4 personen):
- 1 el olijfolie
- 2 rode ui, gesnipperd
- 800 g Mexicaanse bonenmix
- 400 g kippendijen of gehakt, gegaard (optioneel)
- ¼ tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 el Tabasco Chipotle
- 2 el fijngehakte koriander
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 12 medium bloemtortilla’s
- 2 el boter (om ovenschaal in te vetten)
- 50 g geraspte cheddar kaas
- 1 avocado
- 1 krop ijsbergsla
100 g tomatensalsa

Benodigdheden:
- Pan
- Oven
Ovenschaal

Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- In een pan de Mexicaanse bonenmix verwarmen en hier de komijn, paprikapoeder, chilipoeder, tabasco en koriander aan toevoegen.
- Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de fajita’s met de gekruide bonenmix en rol op tot rolletjes die je in een ingevette ovenschaal plaatst.
- Bestrooi met cheddar kaas en plaats circa 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de tortilla’s warm en knapperig zijn en de kaas gesmolten en bruin is.
- Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes, en de ijsbergsla fijn.
- Haal de rolletjes uit de oven en serveer met ijsbergsla, salsa en avocado.

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.

Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld