Michelinsterrenregen valt vooral in zuiden van het land: is Groningen te ver?
VIDEOMichelin deelde dit jaar acht nieuwe sterren uit. Een daarvan belandde in de hoofdstad, de andere allemaal in de zuidelijke provincies. Heeft de gezaghebbende gids de Bourgoundiërs herontdekt?
Delen per e-mail
Ze zat te trillen in de zaal. Patricia Marrees, die zelfs tijdens de ceremonie naar een collega appte dat ze dacht dat het niet ging gebeuren, sleepte met haar man Jan toch een ster in de wacht voor hun nieuwe restaurant Marrees in Weert.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango
Dit lekkere toetje zet je snel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar ook handig als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat! -
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken. -
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
PREMIUMKoken & eten
Hoe een Michelinster een chef-kok kan maken of nekken
Nederlandse chefkoks staan te trillen. Maandag worden de nieuwe Michelinsterren uitgedeeld. En die kunnen carrières maken of breken. -
Wetenschappelijk Bewezen
Dit is waarom voedselallergieën vaker in het Westen voorkomen
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt allergoloog Marlies de Graaf uit wat een voedselallergie is.
-
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
Albert Heijn waarschuwt voor biologisch diksap appel met glasschilfers
Albert Heijn heeft woensdagavond een veiligheidswaarschuwing uitgedaan voor het product AH biologisch diksap appel 750ml. Door een mogelijke productiefout kunnen er glasschilfers van de bovenrand loskomen en in het sap terechtkomen. -
Update / VIDEO
Acht restaurants krijgen eerste Michelinster, geen verrassingen bij twee- en driesterrenzaken
Het is weer de dag van het jaar voor culinair Nederland: wie krijgt er een ster, wie krijgt een tweede en wie - help - verliest de status die Michelin verleent aan de top van de restaurantwereld? Brabant en Limburg deden het goed in de categorie ‘nieuwkomers’, maar de echte top bleef ongewijzigd.